Post thumbnail

Beste esports liefhebber,

Mijn naam is Marcel ‘Praedyn’ Opperman en ik ben operationeel directeur van mCon esports. Waarschijnlijk heb je het al ergens gelezen, zoniet dan hierbij nog even een heads-up. Met pijn in het hart melden wij dat Hearthstone-speler Jesse ‘Narra’ Marijnissen sinds donderdag 3 mei 2018 niet langer meer speler is van mCon esports en een transfer maakt naar Team Echo Zulu. In dit bericht een recap van zijn tijd bij mCon en de manier waarop deze transfer tot stand is gekomen.

18 oktober 2016 was een heuglijke dag voor mCon: Jesse ‘Narra’ Marijnissen sluit zich bij ons aan. We wisten toen al dat we veel plezier aan hem zouden gaan beleven, maar Jesse heeft alle verwachtingen overtroffen. Het hoogtepunt? Zijn geweldige winst in seizoen 3 van ESL Benelux.

Fast-forward naar 21 maart 2018, wanneer ik een appje krijg van Serdal Yeter, oprichter en algemeen manager van Echo Zulu (EZ). Na wat koetjes en kalfjes komt hij ter sprake: ”Zeg Marcel, wij hebben interesse in Narra. Is die interesse toegestaan vanuit jullie?”. Narra had vlak daarvoor 2 aanbiedingen van andere esports organisaties afgeslagen, dus ik antwoordde eerlijk: ”Jesse heeft al meerdere aanbiedingen van anderen afgeslagen, ook waar hij veel meer kon krijgen dan bij ons. Ik denk niet dat je veel kans maakt..”. Maar, bij mCon willen we niemand kansen ontnemen, dus gaf ik toestemming om met Jesse te praten. Ondertussen lichtte ik Jesse zelf ook in.

Een week later was mCon uiteraard aanwezig op The Party in Eindhoven. Narra vertelde mij hier dat de interesse vanuit EZ serieus was en ze hem een erg goed aanbod hadden gedaan. Maar, hij vond het ontzettend moeilijk om er ook maar over na te denken mCon te moeten verlaten. Ik vertelde hem dat hij zijn hart moest volgen en dat ik er alle begrip voor zou hebben als hij de overstap naar EZ zou maken. ”Neem vooral je tijd, en denk er goed over na. Ik hoor het wel wanneer je een beslissing hebt gemaakt en als je me nodig hebt ben ik er voor je”.

Narra op The Party 2018.

Narra op The Party 2018.

10 april, 21:52 uur. Narra belt mij. We kletsen wat over zijn vakantie, maar dan komt toch het verlossende woord. ”Ik ga de overstap maken naar EZ”. Even schiet mijn hart door mijn keel, maar ik weet dat dit een fantastische kans is voor Jesse dus feliciteer hem gelijk. Hij heeft het verdiend. We maken afspraken over hoe we het gaan afhandelen en hangen op.

In de rest van de maand werk ik samen met Serdal en Jesse aan een plan om de overstap zo leuk mogelijk maken. Wij zien het als een eer Narra te hebben mogen begeleiden en hem zo hard te zien groeien dat hij nu de internationale wateren van Hearthstone kan gaan bewandelen. Het moest een feest worden dat hij overstapte en dat werd het gisteren, toen beide organisaties een showmatch speelden onder de bezielende leiding van Monkeloid, waar onze dank ook zeker naar uitgaat. Een showmatch die wij met 2-1 wonnen. Dat dan weer wel.

Nu is Narra officieel speler van EZ. Maar Jesse, ik richt me nu persoonlijk tot jou, jij zal altijd een plek hebben binnen mCon. Jouw geweldige professionaliteit, bijna aanstekelijke vriendelijkheid en tomeloze inzet zullen mij altijd bij blijven. Net als onze avonturen samen, met als hoogtepunt de trip naar Dreamhack Winter 2017 samen met maDe, waar wij ondanks 4 uur lang pech in Duitsland en talloze files een prachtige esports-vakantie beleefden. Ik zeg vakantie, want zelfs met zoveel pech en het feit dat ik als enige chauffeur in onze bus Amsterdam РJonköping (Zweden) РAmsterdam heb gereden (31 uur in totaal inc. pech en files) voelde het nog steeds zo voor mij.

Narra en ik maken een klein lolletje met maDe.

Narra en ik maken een klein lolletje met maDe tijdens de terugreis uit Zweden.

Voordat ik afsluit wil ik nog even mijn waardering uitspreken voor EZ, met name Serdal. De manier waarop hij deze transfer heeft benaderd getuigt van veel respect en professionaliteit. Hier zouden sommige esports-organisaties in de Benelux, helaas, nog veel van kunnen leren.

Jesse, je zal gemist worden bij mCon, maar je hebt deze overstap verdiend en we gunnen het je van harte. Wij wensen je het allerbeste.

Namens mCon esports,

Marcel Opperman
Operationeel directeur mCon esports.