Post thumbnail

Van 21 juli tot 1 augustus hebben onze League of Legends spelers een bootcamp gehouden in de Acer Predator Gaming Room op de H20 Esports Campus. Michlit, Mindrago, Noodle, Robba, Soz Purfect & coach Suzu wilden tijdens deze bootcamp werken aan teambuilding, tactics en strategie. Daarnaast was deze bootcamp een uitgelezen kans om elkaar eens IRL te zien!

De aankomst bij H20

Bij aankomst in Purmerend gingen onze jongens direct naar de bootcamp locatie, aangezien het hostel waar zij verbleven nog niet geopend was. Zodra ze de H20 Esports Campus betraden kregen ze direct een uitgebreide rondleiding om een beeld te krijgen van wat er zoal te doen valt. Een rondleiding door H20 kan natuurlijk niet zonder bezoek aan de gaming room en de jongens waren vrij om volop gebruik te maken van wat de campus te bieden heeft.

Allereerst troefden ze elkaar af in het simracing gebied, waar een groot aantal Playseats klaar stond om gezamenlijk F1 tegen elkaar te spelen. Vervolgens gingen ze door naar de Stanno Esports Wall om het fysiek in een potje voetbal tegen elkaar op te nemen. Na menig balletje tegen het interactieve scherm te hebben getrapt, was het zover om te doen waar ze eigenlijk voor kwamen: SoloQ matches en scrims.

Tot slot was het voor deze dag tijd om naar het hostel te vertrekken, waar de internet connectie helaas wat te wensen over liet. Na een tijdje tevergeefs geprobeerd te hebben wat matches te starten op hun zojuist geïnstalleerde setups, gaven ze op voor die avond. Gelukkig is de gaming room tot elf uur ’s avonds geopend en kunnen ze daar het merendeel van hun tijd terecht voor hun training en scrims.

Scrims

De volgende dag begon met een paar rondjes SoloQ voordat het mCon social media team arriveerde. Na de nodige foto’s en video’s te hebben geschoten met onze in-house fotograaf Joey de Geus was het tijd voor een korte break bij KFC. Met hernieuwde energie keerde iedereen terug naar H20, waar de shoot hervatte. Echter was het moment alweer snel aangebroken om te beginnen aan de eerste scrim. Coach Suzu stelde hoge verwachtingen en ook het team anticipeerde.

Back to work!

Nadat het team was teruggekeerd van hun off-day kwam de volgende photoshoot. Na het contentblok was het voor de jongens weer tijd voor wat SoloQ’s als opwarming voor hun Bo5 tegen Team THRLL. De eerste game verliep stroef, wat resulteerde in een loss.

Al snel bleek echter dat er iets aan hun play moest veranderen. Het was tijd om de koppen bijeen te steken en tot een nieuw plan over te gaan. Het team ging in overleg en kwam tot de conclusie dat zij elkaar onvoldoende info gaven door gebrek aan callouts. Deze nieuwe insteek, en met behulp van een Nocturne ban, gaf hen de zelfverzekerdheid door te zetten. Nu ze wisten wat er ontbrak aan hun eerdere plays, pasten zij hun strategie aan.

Door middel van de nodige callouts wonnen zij hun tweede en derde matches. Ook de vierde match bracht een sterke overwinning. Een prachtresultaat van 3-1 voor mCon LG UltraGear! Een semi-final tegen Echo Zulu stond als volgende doel op het programma.

Vertrek

Tot slot kwam het moment voor de jongens om weer in te pakken en te vertrekken naar huis. Terwijl Michlit, Mindrago, Noodle, Soz Purefect zich klaarmaakten keerden Robba en Suzu een laatste maal terug om de sleutels terug te brengen. Maar niet vóór nog even een keertje virtual football te spelen en een potje Team Fight Tactics tegen elkaar te spelen. Daarna was het toch echt tijd om de koffers te pakken en te beginnen aan hun terugreis. Hopelijk tot gauw weer!

Semi-final tegen Echo Zulu

Vervolgens was Echo Zulu aan de beurt het tegen ons op te nemen. Vroeg aan in de eerste ronde leek dit een herhaling te worden van de vorige match; de juiste strategie ontbrak en de eerste ronde ging naar de tegenstanders. Gelukkig wist ons team de gepaste aanpak te hervinden en de rest van de match bleek ook een herhaling van vorige keer wanneer mCon terugkwam met drie achtereenvolgende wins.

Dutch League Grand Final

Met het vooruitzicht op de Summer Split Grand Final tegen PSV Esports ziet coach Suzu het na deze twee succesvolle matches hoopvol in. De samenkomst heeft de jongens zeer goed gedaan. Suzu zei hierover het volgende: ‘We went from being strangers playing from home, to becoming a family.’

De Dutch League Grand Final is op 10 augustus om 19:00 uur live te volgen op twitch.tv/esportsprimelol!

——————————————————————————————————————–

De mogelijkheden zijn eindeloos in de Predator Gaming Room: gamen, bootcamps, trainingssessies, bedrijfsvergaderingen, noem maar op! Voor alles wat deze ruimte zoal te bieden heeft, kun je terrecht op https://h20.gg/areas/predator-gaming-room/.

——————————————————————————————————————–

Benieuwd naar onze recap video van de bootcamp? Ga dan naar ons YouTube kanaal!

——————————————————————————————————————–

Met dank aan onze fotograaf, Joey de Geus