Post thumbnail

CS:GO team 2e in ESL Benelux

Het mCon esports CS:GO team is 2e geworden in de ESL Benelux Summer 2018 competitie. Na een 2-1 overwinning in de halve finale op Sector One waren de Defusekids in de finale met 2-0 te sterk.

Groepsfase

Gedurende de maanden mei en juni werd online de groepsfase gespeeld. 8 teams, waarvan er 2 tussentijds afhaakten, streden voor één van de 4 plekken op de finale dag, zondag 24 juni in de ESL studio in Haarlem. Het ging onze helden goed af; slechts 1 match werd verloren en we plaatsten ons als 2e voor de finales.

Eindstand groepsfase ESL Benelux Summer 2018.

Eindstand groepsfase ESL Benelux Summer 2018.

Halve finale

Vanwege de 2e plaats in de groepsfase mochten wij in de halve finale aantreden tegen het als 3e geplaatste Sector One. Op de eerste map Cache ging mCon voortvarend van start, met een 8-4 voorsprong als gevolg. Sector One bracht de macht echter terug in spanning, na 24 rondes was de stand 12-12. mCon rechtte echter de rug en won 4 rondes op rij om er 1-0 in maps van te maken. Sector One koos Overpass als hun map en het leek erop dat mCon eenvoudig deze map ging winnen toen de stand 13-7 was. De volgende 9 rondes waren echter allen voor Sector One, waarmee zij de stand gelijk trokken. Inferno moest uitsluitsel brengen en gelukkig waren onze mannen weer scherp. Met een 16-7 winst werd de finale behaald.

Ons CS:GO team in actie.

Ons CS:GO team in actie.

Finale

In de finale was de grote favoriet Defusekids onze tegenstander en dat lieten zij gelijk zien op één van hun favoriete maps, Nuke. Met een 16-6 score stond het al gauw 1-0. Maar, mCon gaf zich niet zomaar gewonnen. Op onze map pick Cache stond het binnen no-time 5-0 voor mCon. Dat Defusekids een hecht team is werd ons daarna wel duidelijk, ze draaiden de match om en in de rust stond het 7-8. In de 2e helft had mCon niets meer in te brengen, eindstand 16-8 voor Defusekids.

Conclusie

Uiteraard hadden we graag met de beker in handen gestaan, maar voor de korte tijd dat deze spelers met elkaar hebben gespeeld mag terecht worden gezegd dat zij een zeer goede prestatie hebben geleverd. Met een 2e plaats in dit deelnemersveld sluiten wij dit ESL Benelux seizoen af. Volgend seizoen zijn we er uiteraard weer bij!

Ketchup, Teddy, kzealos, yNc en sKillmAsChiNe met de mCon vlag.

Ketchup, Teddy, kzealos, yNc en sKillmAsChiNe met de mCon vlag.