Post thumbnail

Er zijn een hoop leuke films en documentaires met als thema gaming en esports. Wij hebben hier voor jou een top 10 van gemaakt, zodat je die dit weekend nog kan bekijken! Hierin staan ook films die binnenkort uitkomen en waar wij (HEEL) enthousiast over zijn.

Esports: Inside the relentless training of professional gaming stars

In deze documentaire van CBS wordt er een realistisch beeld gegeven van het leven als professioneel esporter. Je krijgt ook te zien wat de voor- en nadelen zijn van het werken in de esports branche. In deze documentaire wordt er gefocust op wereldwijde toernooien in de USA.

Deze documentaire is van CBS is gratis te bekijken op Youtube!

Inside Esports Teams — Training Professional Gaming Stars | by Pavle  Marinkovic | Predict | Medium

Arcane

Netflix heeft in samenwerking met Riot games, de makers van League of Legends, een animatieserie gemaakt over een paar champions uit League of Legends. De twee hoofdpersonen Jinx en Vi zijn ook characters uit de game zelf. Het zijn zussen die door een gebeurtenis beide een andere kant op zijn gegaan. Hoe het verhaal verder gaat, kan bekeken worden in de serie!

Arcane is een Netflix-serie voor iedereen, niet alleen de League of  Legends-fan' | Tech | AD.nl

Afgelopen november is seizoen 2 aangekondigd na het grote succes van het eerste seizoen. Wanneer deze uitkomt, is nog niet bekend. Hij is nu nog in ontwikkeling. Wij hebben een aantal artikelen geschreven over het eerste seizoen van Arcane:
League of Legends serie Arcane krijgt een tweede seizoen!
Behind the scenes van de League of Legends serie Arcane!

Uncharted

Een van de bekendste Sony franchises krijgt een eigen film, Uncharted! Hierin wordt het leven van de jonge Nathan Drake gespeeld door Tom Holland, bekend van onder andere Spider-Man. 

In de film gaat Nathan Drake op zoek naar zijn broer Sam, die jaren geleden verdween toen hij op zoek was naar een schat. Nu gaat Nathan zijn broer en de schat zoeken met Victor Sullivan, gespeeld door Mark Wahlberg. 

Uncharted Movie's Official Poster Is Out, And Fans Aren't Loving It

De film zal vanaf 18 Februari 2022 te zien zijn in de bioscopen. Op welk streaming platform en wanneer die daarop uitkomt, is nog niet bekend. Bekijk hier de trailer!

Halo

Al meer dan 20 jaar is Halo een van de beste shooters. Nu komt deze game met een eigen serie op Paramount+. Het gaat over de Master Chief, een spartan van de UNSC. Een spartan is een soort militair. De Master Chief probeert iedereen en de planeet te beschermen van alle vijanden die het aanvallen. Wat precies de vijanden worden in de serie, is nog niet bekend. Klik hier voor de trailer !

Halo TV-serie releasedatum, hoe te kijken, trailers en meer

High Score

Een Netflix Original documentaire over de geschiedenis van gaming. Deze documentaire komt uit 2020 en heeft zes afleveringen. Hierin gaan ze in op de gaming industrie en vertellen experts onderdelen over de groei daarvan. Aangezien het een Netflix Original is, is de documentaire op Netflix te bekijken! Klik hier voor de trailer .

REVIEW] High Score is een must-watch Netflix-serie voor gamers

Ready Player One

Het boek Ready Player One van Ernest Cline is in 2018 verfilmd. Het gaat over de toekomst, om precies te zijn het jaar 2045. Door allemaal nare gebeurtenissen is de bevolking erg arm geworden en daarom vluchtten ze weg. Ze konden nergens heen behalve naar OASIS. Dit is een game die door miljoenen mensen werd gespeeld. Onverwachts overleed de maker, waardoor er drie belangrijke sleutels te voorschijn kwamen. Die sleutels leiden naar een kluis waar de erfenis van de maker ligt. Diegene die het als eerste vindt, wordt multimiljonair. De film is te bekijken op Amazon Prime (trailer)

Ready Player One - Pathé Thuis

The Smash Brothers

Een documentaireserie uit 2013 over de geschiedenis van de Super Smash Bros. series, die al sinds het begin competitief worden gespeeld. De documentaire bestaat uit negen afleveringen.

In de documentaire worden verschillende spelers op hoog niveau gevolgd in hun weg naar succes. De hele documentaire is te bekijken op YouTube. Klik hier voor alle afleveringen!

The Smash Brothers (TV Mini Series 2013) - IMDb

Focus

Focus is een documentaire over Mike Ross, een 26-jarige man, die een van ’s werelds beste gamers is. De documentaire is een portret van zijn zomer, terwijl hij door het land reist om deel te nemen aan toernooien. Dit doet hij om zich voor te bereiden op het grootste toernooi van zijn leven. Klik hier om hem te bekijken!

FOCUS: A Mike Ross Documentary - Now Available on excellentadventures.tv -  YouTube

Pokémon: Detective Pikachu

Gebaseerd op de Nintendo 3DS game uit 2016, is in 2019 de film Pokémon: Detective Pikachu uitgekomen. Het verhaal gaat Tim, een gedreven Pokémon trainer en tevens zoon van bekende Detective Harry Goodman. Na een ernstig auto ongeluk waarbij Harry verdwijnt, gaat Tim naar de stad waar zijn vader woonde. Daar ontmoet hij een bijzonder Pikachu, namelijk de oude partner van zijn vader. Op de een of andere manier kan Tim verstaan wat de Pikachu zegt, terwijl anderen dat niet kunnen. Samen gaan ze uitzoeken wat er met Harry, de vader van Tim, is gebeurd.

POKÉMON Detective Pikachu - Official Trailer 2 - YouTube

Sonic the Hedgehog 1 & 2

In 2020 kwam het eerst deel van de film serie ‘Sonic the Hedgehog’, gebaseerd op de games van Sonic. In het eerste deel vlucht Sonic naar aarde, omdat hij op zijn eigen planeet Mobius achterna wordt gezeten door schurken. Na een klein ongelukje wordt hij ook achterna gezeten door de overheid die dokter Robotnik inhuren om hem te pakken. De sheriff uit het kleine dorpje Green Hills helpt Sonic om uit de handen te blijven van Dokter Robotnik. 

Sonic the Hedgehog (2020) - IMDb

Deel 2 is begin December 2021 aangekondigd en gaat verder waar deel 1 geëindigd is. Hierin komen ook wat oude vrienden van Sonic voor. Sonic the Hedgehog 2 is vanaf 8 April 2022 te zien in de bioscopen. Op welk streaming platform die uiteindelijk komt, is nog niet bekend.

Sonic The Hedgehog 2 Movie Poster Revealed Ahead Of A First Look At The  Game Awards - Nintendo Life

Bekijk de trailers via:
– Trailer Sonic the Hedgehog 1
– Trailer Sonic the Hedgehog 2


Dit was onze lijst van de leukste gaming films en documentaires. Veel plezier met kijken en laat ons vooral weten wat jouw favoriet was!