Post thumbnail

Hoewel deze comeback enige tijd op zich heeft laten wachten, is er goede reden om enthousiast te zijn over de terugkeer van de mCon Racing Division. Weliswaar leek ons simracing team aan de voorzijde lange tijd inactief te zijn, behind-the-scenes werd er echter gewerkt aan wel twee nieuwe top-teams.

De comeback

Een van de vooraanstaande doelen was om de Racing Division te professionaliseren. Zoals iedereen inmiddels ook is komen te verwachten van onze andere teams willen we terugkerende gezichten zien. Onze doelstelling is om betrouwbaar rosters van loyale spelers op te bouwen. Veelbelovende rijders die met ons mee willen groeien.

Het mooie van dit genre is dat je niet per se talent in-game hoeft te scouten. Onze nieuwe rijders hebben uiteraard wel gaming ervaring, maar ook het échte asfalt is voor hen niet onbekend. Neem onze nieuwe rijder Robin Mens; een ervaren karter die een carrière aan het opbouwen is in de automotive wereld.

Wanneer het moment eraan kwam om zijn skills te tonen naderde de laatste race van de Virtual Racing School in 2021. Zoals gehoopt (en niet geheel onverwacht) vertaalden Robin’s ervaringen uit de ‘echte’ motorsport zich duidelijk naar in-game vaardigheden.

Ondanks ietwat gebrekkige tijd aan voorbereiding match’te hij perfect met teamgenoot Max Hartung. Onze toptijd in de kwalificatie was direct al meer dan genoeg om pole position te claimen.

Deze pace behielden we gedurende de race en al snel lieten we de concurrentie stof happen. Waar Max een aanzienlijke gap op de achterliggers creëerde, maakte Robin het af met een slopende, maar consistente 2+ uur-lange stint.

Het resultaat; een eerste P1 in een endurance op naam van de nieuwkomer. Precies zoals Max hem eerder ook al voorging toen hij voor mCon begon. Overall, een veelbelovende return to form voor de Simracing Division. Onze gap van 13 seconden op P2 in een 3-uurs race maakt ons hoopvol op een voorspoedige toekomst!

Gezien onze eerdere toetrede aan F1 Esports tijdens de Ziggo eBattle Pro League en de gigantische ontwikkelingen in simracing van de afgelopen 2 jaar, was het samenstellen van een Racing Division een logisch gevolg.

Mede dankzij de annulering van diverse motorsports events zochten zowel fans als professionals toevlucht in deze esport. Dit bleek echter niet zomaar een tijdelijke ontwikkeling om het gebrek aan ‘real-life’ events goed te maken.

Dankzij deze focus op esports begonnen velen de waarde in te zien van deze ‘real-life’ counterpart. Niet alleen was deze esport de ideale manier voor fans om te compenseren voor het gebrek aan races op het échte asfalt, ook toonde dit aan hoe esports een meerwaarde is voor racing professionals.

Terwijl de raceauto’s stof aan ’t vergaren waren in de stallingen, bood simracing de kans voor coureurs en engineers om alsnog actief en scherp te blijven. Bovendien bleven hun sponsors evengoed zichtbaar voor het naar-brandend-rubber-smachtende publiek. Wellicht had deze crisis toch nog een “silver lining”.

iRacing

Als organisatie was mCon zeker niet onbekend met het fenomeen ‘simracing’. Gedurende de 2019 Ziggo eBattle Pro League hadden wij Nederlands top-talent Jeroen Kweekel competitief onder onze naam rijden.

Sindsdien hebben wij besloten om uit te wijden naar iRacing; een game die vooral de afgelopen 2 jaar de aandacht van menig professional heeft getrokken als een volwaardige “sim”.

F1

Desalniettemin heeft mCon de ambitie om terug te keren naar F1; de gaming titel waardoor wij oorspronkelijk de smaak van simracen te pakken kregen. Zeker hier in Nederland, met Max Verstappen’s en Team Aston Martin Red Bull’s achterban die groter is dan ooit tevoren, zou dit een gemiste kans zijn.

Vooralsnog wordt deze game in simracing kringen als “simcade” bestempeld, het toptalent dat hieruit is voortgekomen valt echter niet te ontkennen. Na onze eerdere succesvolle deelname zullen we ook in deze titel weer actief zijn.


Wil jij onze meest recente race terugkijken? Bekijk dan de onderstaande video:


Het is nooit te laat om te beginnen met simracen. Mocht je interesse zijn gewekt, dan hebben wij speciaal voor jou het volgende artikel.

Simracen is een uitstekend alternatief voor ‘echt’ racen, wat opnieuw bleek tijdens onze comeback race. Meer hierover lees je in het volgende artikel.