Post thumbnail

Capcom heeft de langverwachte Dragon’s Dogma 2 officieel aangekondigd tijdens de speciale viering van de 10e verjaardag van de originele game. Lees hieronder meer over de franshise Dragon’s Dogma en Dragon’s Dogma 2.

Aankondiging

De aankondiging werd gedaan door regisseur Hideaki Itsuno, hoewel alleen een logo van het spel werd getoond. Het is “in ontwikkeling”, maar hoe ver de game is, is een mysterie. Een volgend persbericht bevestigde dat Dragon’s Dogma, net als zoveel andere Capcom-games, op de RE Engine zal draaien. Naast Itsuno helpen er twee andere ontwikkelaars van de eerste game mee. Dit zijn Daigo Ikeno en Kenichi Suzuki. Zij gaan weer aan de slag met het vervolg. Verder werd er niets over de game gedeeld, waarbij Capcom simpelweg zei dat de ontwikkelaars “in de toekomst graag meer details delen.” 

Dragon's Dogma 2 is officieel in ontwikkeling en wordt gemaakt in RE Engine
Bekijk hier de announcement video

Dragon Dogma

Dragon’s Dogma werd oorspronkelijk gelanceerd in mei 2012 voor Xbox 360 en PS3 en vervolgens kreeg het later een verbeterde versie genaamd ”Dark Arisen”. Er is zelfs een animatieserie op Netflix uitgebracht. Capcom heeft de game later in 2016 naar pc gebracht en in 2017 ook naar de Xbox One en PS4. De verbeterde versie van de game Dragon’s Dogma: Dark Arisen, werd daarna in 2019 uitgebracht voor de Nintendo Switch.