Post thumbnail

Vliegende start voor mCon esports

De eerste split is geëindigd. Het waren bewogen weken met een aantal hoogtepunten, maar ook leermomenten voor het team. Hieronder een korte samenvatting van de afgelopen split.

Week 1: mCon esports vs. Echo Zulu & Dynasty

De aftrap van de Dutch League was er zeker één om van te genieten. We namen het in de eerste match op tegen team Echo Zulu. Een spannende pot, waarbij wij de eerste win mee naar huis namen. Later die avond zou de match tegen Dynasty gespeeld worden. Onze  verwachtingen van het team werden waargemaakt: Dynasty werd verslagen en na week 1 gingen wij aan kop met twee punten. Een vliegende start!

Week 2: mCon esports vs. PSV Esports

Met onze koppositie op het spel moesten we het opnemen tegen grootmacht PSV Esports. Wat een match! We begonnen sterk en daardoor zag het ernaar uit dat we het goede resultaat van week 1 konden doortrekken. Helaas was PSV Esports net iets scherper dan wij en verloren we voor de eerste keer in de Dutch League. Toch gingen we met opgeheven hoofd verder. 

Week 3: mCon esports vs. Defusekids

In week 3 namen we het op tegen een andere favoriet binnen de Benelux.: Defusekids. Het doel: winnen en daardoor te stijgen in het klassement. We maakten het Defusekids lastig, maar helaas verloren we deze match. Hierdoor was ons resultaat was na drie weken 2-2.

Week 4: mCon esports vs. Team THRLL

Om de play-offs  binnen bereik te houden moesten we deze week goed resultaat boeken. Dit was wellicht één van de spannendste matches in de Dutch League! Helaas verloren we in een nek-aan-nek race tegen Team THRLL, maar had het ook zomaar onze kant kunnen opvallen.

Week 5: mCon esports vs. Dynasty & Echo Zulu

We startten onze avond tegen Dynasty. Een lastige pot die we uiteindelijk verloren. Onze tweede match tegen Echo Zulu moest dus koste wat het kost gewonnen worden om zo nog kans te maken op een plek in de play-offs. We speelden wellicht niet ons sterkste spel, maar we wonnen en zo waren we een stap dichterbij de top vier.

Week 6: mCon esports vs. PSV Esports

Na onze eerste ontmoeting met PSV Esports hadden we iets goed te maken. Wederom begonnen we sterk aan de match en voerde we de druk op. We pakten First Blood en stonden 5-0 voor. Jammer genoeg werd onze tegenstander op tijd wakker en draaide de wedstrijd langzaam om tijdens de mid en late game. De match verloren we, maar wij hebben laten zien dat mCon esports tegenstand kan bieden, ook tegen de huidige favoriet.

Week 7: mCon esports vs. Defusekids

Wellicht één van de moeilijkste matches van het seizoen. We probeerden de druk op Defusekids te leggen, maar het mocht niet baten. Het einde van split één kwam helaas in zicht. 

Week 8: mCon esports vs. Team THRLL

Winnen en daarmee de eerste split goed afsluiten was het doel voor week 8. We namen het  dit keer op tegen onze concurrent Team THRLL. Helaas was Team THRLL dit keer te sterk en sluiten we deze split af op een 5e plaats.

We kunnen ons nu gaan voorbereiden op de Summer Split en dan wederom meestrijden voor een plekje in de play-offs. Dit keer zullen we laten zien waarom wij daar thuis horen! #mConhype!