Post thumbnail

Fall Guys is vanaf dinsdag 21 juni weer gratis te spelen. Daarnaast komt het ook naar de Epic Games Store. Het zal ook zijn debuut maken op verschillende console platforms. Het is een game die enorm trendy was in 2020/2021, maar op een gegeven moment niet vaak meer gespeeld werd. Dit kwam naar ons idee doordat de game niet meer gratis was.

Update: wat kun je verwachten?

Na de overstap is Fall Guys niet langer beschikbaar voor nieuwe spelers op Steam, maar diegenen die al een Steam-exemplaar hebben, blijven dezelfde updates ontvangen als Epic Store-spelers. De lancering van de F2P zal gepaard gaan met een nieuwe start van de seizoenen. Nieuwe in-game valuta (Show-Bucks) en grote updates. Het nieuwe ‘Seizoen 1’ heeft de toepasselijke naam Free For All en heeft een gigantische arena met nieuwe evenementen en locaties.

Fall Guys comes to all platforms in June - Gayming Magazine

Bestaande spelers krijgen een ‘Legacy Pack’ wanneer de F2P-verandering plaatsvindt, die een heleboel cosmetica en de eerste Season Pass gratis bevat. De Season Pass kan voor nieuwe spelers met Show-Bucks worden gekocht en het bestaande gratis voortgangs pad en de in-game valuta (kudos) blijven behouden.

Fall Guys' for Switch and Xbox delayed until 2022 | Engadget

Wordt de game weer een succes?

Fall Guys werd uitgebracht in augustus 2020 en was een mega succes. Het voelde altijd alsof het een van die games was die enorm profiteerden van lockdown: een kleurrijke gratis multiplayer met plezier voor jou en je vrienden. Het succes leidde tot de overname van ontwikkelaar Mediatonic door Epic Games. Welke van de hieronder genoemde skins is jouw favoriet?

Fall Guys gaat free-to-play, Xbox en Switch releasedatum bekend |  Eurogamer.nl

Conclusie

Fall Guys, de game die ons hoop gaf in de lockdown, wordt dus weer gratis. Yes! De vraag is alleen: krijgen we weer hetzelfde gevoel als toen? Wij denken van wel. Ga jij het weer spelen?