Post thumbnail

Genadeloze mCon Rotterdam academy kroont zichzelf kampioen in Phoenix League!

Geschreven door Joël Koman - 6 november 2020

Waar ons CS:GO team tijdens het vijfde seizoen van de Phoenix League ondanks een aantal zeer succesvolle en welverdiende overwinningen door een round difference niet voorbij de group stage kwam, besloot mCon academy met dezelfde line-up ditmaal nóg harder te strijden. Het resultaat; een spectaculaire victory bij het zesde seizoen door mCon esports Rotterdam en bovendien een overweldigende comeback!

Groupstage

Match één vs. Yggdrasil bood direct een verrassende uitdaging, welke uiteindelijk alsnog met 19-15 door mCon academy werd gewonnen. Match twee vs. Stewin esports verliep daarentegen meer in ons voordeel en werd met 16-7 beëindigd. Match drie vs. Estoxal bood opnieuw de nodige uitdaging. Echter was door de eerste twee wins al bepaald dat het team door zou gaan naar de volgende ronde, slechts de eindpositie van de groupstage moest nog bepaald worden. Met deze zekerheid bracht het team deze match tot een eindstand van 16-14 en werd hiermee eerste in de groupstage. Deze resulteerde in een tussenstand van 3-0; een uitstekende start waarmee mCon academy meteen een veelbelovende indruk maakte voor de rest van de competitie.

Playoffs

De eerste match van de playoffs was tegen 4Seen (sindsdien bekend als 21Phoenix). Het team wist in de Bo3 gemakkelijk met twee mappen van 4Seen te winnen. Met een goed gevoel ging het team door naar de kwartfinale.

Quarter Final

Een langdurige en hardgevochten battle tegen Glitchtech Primis leidde tot de nodige overtime. Tot wel drie keer toe was er sprake van overtime op de laatste map. Dit liep uit op een eindstand van 2-1 voor mCon academy. Op naar de semi-final vs. Team INSTINCT!

Semi-final

De match tegen Team INSTNCT leidde tot een ongeslagen overwinning met een eindstand van 2-0. Met deze uitslag werd het tijd om de beslissende strijd voor de titel aan te gaan met Team Sync. En wat een conclusie stond dit 6e seizoen voor mCon academy te wachten.

Grand Final

Met de conclusie van het vijfde seizoen nog vers in het geheugen was het definitieve moment voor mCon academy om zichzelf opnieuw te bewijzen dan eindelijk aangekomen. Het mCon academy team had zichzelf voorgenomen bij een volgende deelname aan de Phoenix League een hevige comeback te maken en er alles uit te halen wat ze in zich hadden. De finale tegen Team Sync eindigde met al hun inzet om deze belofte waar te maken in een hardgevochten 2-1.

Wat nu?

Met een totaal van wel 11 wins en slechts 2 losses zijn zij deze belofte dus zeer zeker nagekomen en het team heeft daarbij met deze overwinning alle verwachtingen overtroffen. Met dank aan onze teamleden Zynex, Dengel, sike, Pug en t0uch; keihard gepresteerd!

Tot slot willen wij t0uch en sike bedanken voor hun inzet voor mCon esports Rotterdam. Dit seizoen van Phoenix League was helaas hun laatste toernooi onder onze naam. Wij wensen de mannen heel veel succes voor de toekomst!

Het zevende seizoen van de Phoenix League komt er alweer aan. We zijn benieuwd wat de toekomst te bieden heeft voor ons CS:GO team. Als de Phoenix League win de toon zet voor de toekomst, is deze in ieder geval veelbelovend!