Post thumbnail

Rotterdam, woensdag 3 februari 2021 – Na de spectaculaire overwinning van Feyenoord op PSV, heeft PSV een tweede dreun uit Rotterdam gekregen. mCon esports Rotterdam versloeg het League of Legends team van PSV in de Dutch League, dat vorig seizoen nog de country finals won. Door de overwinning staat het officiële esports team van Rotterdam op de tweede plek.

Op 12 januari is het tweede seizoen van de Dutch League van start gegaan, waarin de zes beste League of Legends teams van Nederland het tegen elkaar opnemen. Naast mCon esports Rotterdam, doet ook PSV Eindhoven mee met een League of Legends team.

De clash tussen Rotterdam en Eindhoven stond dinsdagavond op het programma en het beloofde een bijzonder spannende wedstrijd te worden. Voor aanvang deelden mCon en PSV de tweede plaats met 3 overwinningen en 1 verliespartij. Ook de commentatoren van de Dutch League voorspelden een spannende wedstrijd. Drie van de vijf voorspelden een overwinning voor mCon.

De verwachtingen zijn waargemaakt, want vanaf de eerste minuut was de spanning om te snijden. De neutrale League of Legends fan werd getrakteerd op een vermakelijke wedstrijd, waarbij mCon een kleine achterstand langzamerhand omboog in een kleine voorsprong. De Rotterdammers bleven initiatief houden en speelden de wedstrijd zeer gecontroleerd uit. Daarmee boekte mCon esports Rotterdam hun eerste overwinning op PSV Eindhoven, nadat PSV Eindhoven vorig seizoen nog alle vier de wedstrijden won.

Volgens Peter “Dragflick” Dekker, de mid-laner van mCon esports Rotterdam, hadden ze een goed doordachte strategie om PSV te verslaan. “Het is voor teams heel moeilijk om tegen ons te draften en dat verrassingselement is één van onze sterktes. We hadden in de wedstrijd tegen PSV een hele sterke frontline en wisten dat het voor PSV moeilijk zou worden om de teamfights te winnen. We speelden puur om onze win condition heen en daardoor maakten we het PSV lastig. Na een aantal fouten van PSV in de lategame, waar wij goed op anticipeerden, konden wij de winst binnen slepen.”

Het beslissende moment waarop mCon de overwinning binnenhaalde zie je terug in de volgende highlight.