Post thumbnail

Tijdens het gamen wil je natuurlijk de beste beeldkwaliteit hebben, zodat je niks mist. Wij nemen je graag mee in een van onze aanraders: de LG UltraGear 34GP950G!

Schermspecificaties

Het 34 inch scherm is een van de eerste dingen dat opvalt bij is deze monitor. Als je het ons vraagt top grootte voor het gamen! Het scherm is curved. Hierdoor wordt je figuurlijk de game ‘ingetrokken’. Het scherm heeft een mat/anti-glans beeldschermcoating. Ook zijn de randen van het scherm erg dun en subtiel waardoor je optimaal gebruik maakt van de grootte van het scherm en weinig ruimte verliest aan het kader. De schermkromming is 1900R.

Soort paneel
Het scherm zelf is een LCD-scherm met Nano IPS . Dit houdt in dat dat het rustiger voor je ogen is dan een CRT-scherm. Bovendien verbruikt een LCD-scherm minder stroom. Een LCD-scherm geeft ook geen straling af.

Refreshrate
De refreshrate bij dit scherm is 144Hz. Dit is het aantal keer per seconde dat het beeld wordt ververst en wordt uitgedrukt in hertz (Hz).

Beeldverhouding
De beeldverhouding is de verhouding tussen breedte en hoogte van een beeld. Bij dit scherm is dat 21:9 door de grootte en omdat hij curved is.

Video input
Bij dit onderdeel kijken we naar het type video-aansluiting waarover het scherm beschikt. Dit zijn is dit geval de DisplayPort en HDMI-port.

Resolutie
De resolutie wordt standaard weergegeven in pixels (gekleurde punten) in de verhouding Breedte x Hoogte. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld. Bij dit scherm is de resolutie 3440×1440.

De iconische achterkant

Net zoals alle LG UltraGear monitoren heeft dit scherm een mooi strak design met aan de achterkant een ronde rand waar RGB licht uitkomt. Dit wordt ook wel ‘Sphere Lighting’ genoemd. Deze kun je helemaal naar eigen wens instellen. Heb je een blauwe set-up? Ga dan voor de kleur blauw. Ben je toch meer fan van een rode, groene of gele kleur? Dat kan natuurlijk ook gekozen worden! De regenboogstand vinden wij nog steeds heel gaaf en echt wat toevoegen aan de looks van de set-up.

Ergonomisch ontwerp met hoogteverstelling en kanteling.

Handige snufjes

Dit scherm beschikt over een Black Stabilizer. Hierdoor zie je alle kleine details veel beter. Niet alleen bij esports kan dit erg handig zijn, maar ook tijdens het spelen van Casual Games.

Met de NVIDIA® G-SYNC® ULTIMATE is het beeld erg scherp en kun je soepele bewegingen maken met muis zonder haperingen. Dit resulteert in snellere reacties tijdens het spelen van bijvoorbeeld een rank game of een toernooi. Hiernaast wordt er ook gebruik gemaakt van de Sphere Lighting 2.0. Dit zorgt ervoor dat je beeld en geluid helemaal in sync zijn. Hierdoor heb je geen last van een delay bij je geluid of beeld.

Bij de aankoop krijg je verschillende onderdelen: een voet voor de standaard, de standaard waar de voet op gemonteerd moet worden en natuurlijk het scherm zelf. De monitor is gemakkelijk in op het standaard te klikken. Ook kun je al jou kabels in het standaard kwijt, want vergeet nooit dat cable management belangrijk is. 😉

Prestaties

De reactietijd van dit scherm is 1ms! De reactietijd geeft aan hoe lang een pixel erover doet om van kleur over te schakelen. Dit is bijvoorbeeld bij shooters van cruciaal belang om geen voordeel te geven aan je tegenstander.

Mogelijke combinaties voor resolutie, kleurdiepte en refreshrate bij de video input:

HDMI
3440×1440 10bit op 85Hz
3440×1440 8bit op 100Hz

DisplayPort
3440×1440 10bit RGB444 op 144Hz
3440×1440 10bit YUV422 op 180Hz (O/C)
3440×1440 8bit RGB444 op 180Hz (O/C)

Conclusie

Wij zijn zeer te spreken over deze monitor. Als je de ultieme game-ervaring wilt is dit scherm zeker een optie! Daarnaast is het design strak en modern waardoor hij ook mooi tussen je set-up staat. Als je op zoek bent naar een handige en sterke gaming monitor dan kunnen wij je deze zeker aanraden!


Bekijk hieronder onze Product Spotlight video met League of Legends speler Gijsje!


Kijk voor meer informatie over deze LG UltraGear monitor op de website van LG UltrGear!