Post thumbnail

mCon esports Rotterdam heeft de kans gekregen om de Pro X Wireless van onze nieuwe sponsor Logitech G te beoordelen. Benieuwd wat deze kan toevoegen aan jouw gaming experience? Lees dan snel verder!

Unboxing

We hebben bij mCon esports Rotterdam dan eindelijk de kans gekregen om de Pro X Wireless van onze nieuwe partner Logitech G te beoordelen. Allereerst, komt de Pro X Wireless met een eigen draagtasje om deze in op te bergen. Daarbij krijg je als extraatje een set pluche earpads, superhandig voor je gaming marathons.

Ook beschikt de headset (eindelijk) over een USB-C kabel, wat compatibiliteit met diverse apparatuur vergemakkelijkt. Wat meteen opvalt is dat de headset zich onderscheidt van de meeste gaming headsets door een subtiel ‘slick’ design in plaats van een overdreven opvallende look. Voor gebruik bij andere doeleinden, zoals het onderweg luisteren naar muziek, zal de Pro X daarom zeker niet misstaan. Een andere handige feature is daarom de mogelijkheid om de Blue Voice microfoon los te kunnen koppelen.

Features

Op het gebied van materiaal heeft Logitech duidelijk veel aandacht besteed aan hoogwaardig en duurzaam materiaal. Daarbij is gebruik gemaakt van onder andere metaal, foam en velours om de headset zowel sterk als comfortabel te maken voor de gebruiker.

De indrukwekkende Lightspeed wireless batterij geeft je de mogelijkheid om 20 tot 30 uur onverstoord te gamen, wat de pro’s onder ons zeker kunnen waarderen. Hiermee is de Logitech Pro X Wireless de beste in zijn klasse. Het bereik van de draadloze headset gaat tot wel 13+ meter.

mCon esports Rotterdam weet als geen ander hoe belangrijk kraakheldere communicatie met je team is. De Blue Voice microfoon draagt eraan bij dat je teamgenoten nooit meer een van je callouts zullen missen. Mocht je vooral gefocust zijn op je streaming publiek; ook zij zullen de hoogwaardige audio-kwalitieit op prijs stellen. Ook aan de kant van de gebruiker zelf is er sprake van verbluffend zuivere audio. Dit wordt mogelijk gemaakt door de PRO-G 50mm driver en vooral de next-gen DTS 7.1 surround sound draagt bij aan heerlijke immersie bij casual gaming en het nodige situationeel bewustzijn bij competitief gaming.

Ook opvallend is het draagcomfort; het is duidelijk dat er goed gedacht is over het gebruik bij urenlange sessies en daarvoor is gebruik gemaakt van memory foam. Dit in combinatie met het lichtgewicht design doet je bijna vergeten dat je de headset draagt.

Headset in actie tijdens gaming

Ondanks dat de Pro X zich dus prima leent voor andere gebruiken, merk je aan alle eigenschappen dat de focus van Logitech G tijdens het ontwikkelen van deze headset ligt bij het verbeteren van jouw gaming experience. De échte triomf is dat het hen gelukt is om een headset te ontwikkelen die in alle opzichten jouw immersion bij casual gaming en jouw performance bij competitive gaming te verhogen en je tegelijkertijd door het ultieme draagcomfort en ononderbroken audio-kwaliteit laat vergeten dat je deze op hebt.

Kortom, de Pro X Wireless was het wachten zeker waard. Of je nu zelf meer casual of competitive gamer bent, deze voegt meer dan genoeg toe aan je game-ervaring om deze tot een hoger niveau te tillen. Ons oordeel; de Pro X Wireless is een prachtprestatie van Logitech G die jou zal helpen er ook een te leveren!

De video-review van de Pro X Wireless headset vind je hier