Post thumbnail

Maak kennis met Pedro en Matias van de mCon iRacing Division

Geschreven door Joël Koman - 1 december 2020

Gezien de recente oprichting van onze nieuwe iRacing Division leek het ons een goed moment om jullie kennis te laten maken met onze nieuwe simracing coureurs. Wij hadden het genoegen om allereerst Pedro Picanco en Matias Pikkarainen te interviewen; twee zeer getalenteerde rijders die ondanks hun succes in de VRS competitie een verrassend korte geschiedenis hebben in iRacing. Zij stonden ons graag te woord om wat meer te vertellen over hun ervaringen bij mCon esports Rotterdam.

#1. Hoe zijn jullie begonnen met simracing?

Pedro;

“Voordat ik begon met ‘écht’ simracen speelde ik Gran Turismo met een controller op de Playstation. Destijds speelde ik simpelweg tegen AI (artificial intelligence) coureurs en ik heb sindsdien al behoorlijk lang hobbymatig racing games gespeeld. Ik begon hobbymatig met volwaardig simracing, compleet met stuur en pedalen, ergens aan het begin van vorig jaar. Ik doe dit graag elke kans die ik krijg in mijn vrije tijd. Het begon met Live For Speed en heb daarin competitief een aantal leagues gereden. Ergens halverwege dit jaar begon ik met iRacing en speel momenteel beide games.”

Matias;

“Ik geloof zo rond 2010 te zijn begonnen met Live For Speed. Ik reed zo’n 5 jaar lang, waarna ik tot ongeveer 2019 een tijd wat inactief was. Toen ik weer actief werd besloot ik aan iRacing mee te doen. Ik denk dat ik in totaal dus zo’n 10 jaar hobbymatig reed, waarna het pas echt serieus begon te worden.”

#2. Hoe ziet je setup eruit?

Pedro;

“Mijn eerste setup was een Logitech G25 stuur en pedalen set. Vandaag de dag gebruik ik een Fanatec CSL Elite stuur en pedalen set. Niks bijzonders. Voorheen had ik mijn set aan mijn bureau bevestigd, maar nadat mijn bureau een beetje beschadigd begon te raken, koos ik ervoor de boel nu op een wheelstand te bevestigen.”

Matias;

“Hetzelfde als waar Pedro mee begon; een Logitech G25 stuur en pedalen die ik al gebruik sinds ik met simracing startte in 2010. Ook ik heb de boel rondom mijn bureau gebouwd, maar zonder wheelstand, zoals hij.”

#3. Hoe zou je ideale setup eruitzien?

Pedro;

“Dat is een beetje een lastige vraag om te beantwoorden omdat ik erg houd van hoe mijn huidige setup werkt, vrijwel onmogelijk om vanuit te upgraden. Ik zou eigenlijk niks willen veranderen, los van misschien een iets sterker stuurwiel voor op mijn wielbasis. Ik ben zeer tevreden met wat ik heb voor nu.”

Matias;

“Ik zou ook op een gegeven moment voor een Fanatec set willen gaan, wanneer mijn Logitech G25 het misschien ooit een keertje begint te begeven. Ik heb een hoop ruimte om mee te werken dus zou maar al te graag iets willen bouwen in de toekomst. Voor nu heb ik echter nog geen idee wat.”

#4. Hoe zijn jullie in de mCon esports Rotterdam iRacing Division terecht gekomen en hoe vinden jullie het tot nu toe?

Pedro;

“Om te beginnen wilde ik voor het voormalige simracing team Team Rock Racing rijden, wat Cholover’s (team manager) oude team is, maar dat werd uiteindelijk mCon iRacing Division. Om te rijden voor zo’n team en samen de verantwoordelijkheid te dragen om goed te blijven presteren houdt mij gemotiveerd om door te blijven gaan. Dus het is niet alleen een manier om de esport te beoefenen en beter te worden, maar het is ook een motivationeel iets voor mij. Mijn eerste race was het laatste seizoen, zo’n dertien of veertien weken geleden. We nemen nu deel aan de VRS League met de mCon iRacing Division. Het is fantastisch, ik draag bij aan een volwaardig team, wat betekent dat ik mijn best móét doen.”

Matias;

“Vergelijkbaar, ik reed samen met Cholover voor Team Rocky Racing. We startten dit huidige GT3 seizoen zo’n 6 of 7 weken geleden en sindsdien rijden we elk weekend samen. Het verloopt dusver heel consistent en we hopen dit door te zetten tot het einde van dit seizoen. Er zijn nog slechts enkele resterende rounds en we kijken uit naar een top 5 finish, wellicht zelfs een podium positie. De toekomst ziet er goed uit voor ons.”

#5. Wat zijn jullie meest herdenkbare racing momenten?

Pedro;

“Er zijn er zoveel om uit te kiezen, dus ik zal mijn best doen er een te kiezen. Het allereerste moment waaraan ik moet denken moet toch echt mijn eerste iRacing race in 2010 zijn. Ik was extréém langzaam en viel zelfs uit de race. Ondanks dit voorval realiseerde ik mij hoe geweldig ik competitief simracing vind. Door deze ervaring dacht ik bij mijzelf “wow”, en dit zette mij aan om door te zetten en te oefenen voor de volgende race. Het was verrassend genoeg een gigantische motivatie voor mij om aan mijzelf te werken. Ik denk ook terug aan mijn eerste kampioenschap in Live For Speed en heb mooie herinneringen aan hoe goed ik de snelheid van de wedstrijdleiders kon bijhouden, wat mij mijn eigen verbetering deed inzien.”

Matias;

“Voor mij denk ik dat het toch echt het moment moet zijn waarop ik terugkeerde naar deze esport. Na zo’n vijf jaar inactief te zijn geweest keerde ik terug naar Live For Speed in 2019 en ik was verrassend genoeg zo snel als dat ik altijd al geweest ben. Dus ja, dat bracht mij een heerlijk gevoel.”

#6. Wat zijn jullie grootste prestaties?

Pedro;

“Ik heb pas zo’n 2 jaar ervaring dus ik heb nog niet zoveel grootse prestaties. Dan zou ik moeten kiezen voor wat een aantal weken geleden is gebeurd; ik finishte in P6 in een kampioenschap dat zich al gedurende het hele jaar afspeelde en won een geldprijs. Maar voor mij is dat nog niet voldoende om een échte grootse prestatie te noemen, ik wil meer behalen dan dat.”

Matias;

“Ik zou moeten kiezen voor de GT3 VRS series in iRacing op Brands Hatch, waarbij we in P3 eindigden, omdat dit het moment was dat mij deed realiseren dat we even snel kunnen zijn in iRacing {als Live For Speed}. Het was echt een groots moment voor ons.”

#7. Naar welke simracing coureur kijken jullie op?

Pedro;

“Ik ken wel wat Braziliaanse iRacing coureurs die ik op de baan ontmoet heb en waar ik zeker naar op kijk, zoals Jeff Giassi en Luiz Felipe Tavares. Sommige van de snelste rijders van rond de wereld waar ik van weet zijn Sami Litmanen van Live For Speed, Neto Nascimento en Bruno Do Cormo die beiden simracing streamen, Joshua Rogers en Max Benecke van iRacing. Iemand die ikzelf als een van de beste simracers zie is Greger Huttu. In 2019 heb ik eens tegen Isaac Price gereden, wie ik ook als een van de beste beschouw.”

Matias;

“Er zijn zeer zeker een aantal namen van coureurs die vroeger ook Live For Speed reden die mij te binnen schieten. Met name Joni Törmälä, met wie ik in het hetzelfde team zat. Ik geloof ergens in 2011 of 2012, waar we zo’n twee of drie jaar samen reden. Sindsdien rijd hij in F1 esports voor Torro Rosso, geloof ik . Het is fijn om iemand als hem het zo ver te zien schoppen.”

#8. Hoe vullen jullie elkaar als teamgenoten aan?

Pedro;

“Ik leer een hoop van Matias en hij is uitzonderlijk snel in Live For Speed, een van de beste rijders zou ik zelfs zeggen. Hij is vooral consistent en ik maak nog weleens een foutje op langdurige ‘stints’. Voortdurend werken we naar elkaar toe om dit gat te sluiten, maar voornamelijk zijn we gewaagd aan elkaar. Beiden zijn we relatief nieuw in iRacing en tegelijkertijd samen nog steeds aan het leren. Sommige rondes is hij wat sneller, sommige rondes ben ik wat sneller. We trainen elke week en delen alle informatie die we verzamelen over de auto en de circuits met elkaar. Voor deze [GT3] series, is het tot zover een heel succesvolle samenwerking. Als ik voor mijzelf spreek, ben ik er zeer gelukkig mee.”

Matias;

“Ik denk dat we elke round bijna dezelfde pace aanhouden. We vormen samen een team van twee rijders die vergelijkbaar zijn in snelheid, waardoor het nagenoeg niet uitmaakt wie de eerste of tweede stint of quali[fication] rijdt, wat ik als een positieve eigenschap zie voor en team om te hebben. We rijden erg vergelijkbaar en leren nog steeds continu.”

#9. Wat zijn jullie favoriete circuits en waarom?

Pedro;

“Hoewel dit grotendeels afhangt van de [motorsport] series die ik op dat moment rijd, zou ik zeggen dat de beste toch echt Interlagos moet zijn, het circuit van mijn thuisland. Altijd presteer ik daar top, het is de perfecte baan. Er is een hoop hoogteverschil, wat de nodige uitdaging toevoegt, en een goede straight voor overtaking. In het bijzonder houd ik van de eerste S-bocht, die erg technisch is en een goede exit vereist. Overall, is Interlagos hét circuit voor mij.”

Matias;

“Ik houd het meest van old-school banen, zoals Spa-Francorchamps. De wat meer technische banen hebben ook wel wat, maar ik verkies daarboven toch echt old-school circuits, bij voorkeur met chicanes.”

#10. Waarom rijden jullie zo graag in de mCar(s) en kunnen jullie er wat meer over vertellen?

Pedro;

“We rijden voornamelijk in de Audi R8, in mijn ogen de meest competente auto. Er is geen sprake van overstuur of onderstuur, bijzonder gebalanceerd, zeker niet traag op straights. De auto kan wat verraderlijk zijn op koude banden en je kunt de controle verliezen als je niet voorzichtig bent met remmen. We reden vandaag eens een keer in de Ferrari 488, welke net iets stabieler is. De 488 neigt iets meer overstuur en wat minder naar onderstuur, behaalt geen hele hoge snelheden op straights, maar een erg plezierige auto om te rijden.”

Matias;

“Dusver hebben we alleen in de Audi en Ferrari gereden, we zullen onze opties afwachten en afwegen voor volgend seizoen. Als we terugkijken naar dit seizoen is de R8 de beste auto tot nu toe, verreweg de beste auto die GT3 biedt voor “rookies”. Goede handling vergeleken met anderen, erg betrouwbaar.”

#11. Wat zouden jullie graag nog willen bereiken?

Pedro;

“Dat is een zeer complexe vraag voor mij, er zal altijd een nieuwe mijlpaal zijn om te bereiken. Ik ben nooit volledig tevreden met mijn snelheid en wil altijd sneller en sneller gaan. Ik kan voor mijzelf geen specifiek punt inzien waarnaar ik streef. Ik wil het beste uit mijzelf blijven halen. Op dit moment ben ik verre van mijn limiet en moet door pushen. Voor mij is er geen eindpunt, ik wil gewoonweg blijven leren en leren.”

Matias;

“Insgelijks, we moeten onthouden dat we nog steeds een soort “rookies” zijn wat iRacing betreft, wat op een volledig ander level is dan Live For Speed, dus beide zijn we nog echt lerende. Volgend seizoen zullen we gegarandeerd sneller rijden en bovendien met meer zelfvertrouwen.”

#12; Wat is jullie advies voor nieuwkomers in simracing?

Pedro;

“Mijn tip zou zijn om voorlopig te focussen op slechts één enkele auto en series, zoals wij dat doen met de Audi R8 en de GT3 series, waarbij je naar verbetering toe kunt werken. Je leert niet veel van constante aanpassingen. Probeer eens een league of kampioenschap te joinen om je motivatie hoog te houden terwijl je jezelf in datgene verbetert.”

Matias;

“Ga van start met een wat langzamere auto, mag zelfs een Mazda [MX-5 Miata] zijn of iets in die trant. Ook is het heel belangrijk om altijd die ene supersnelle persoon in je team te hebben, een waarvan je kunt afkijken en meeleren.”

De Mazda MX-5 Miata, volgens de jongens een uitstekende auto voor beginners

Uiteraard is ook deze volledig bestickerd met onze eigen mCon livery, staat de MX-5 goed!

Leerzame en inspirerende woorden van deze twee veelbelovende coureurs, die op dit moment tijdens hun eerste seizoen voor een finale in de top 3 van de VRS competitie strijden. Wij wensen hen veel succes met de komende races en vervolgens hun tweede seizoen als vertegenwoordigend coureurs van mCon esports Rotterdam.

Met speciaal dank aan coureurs Pedro en Matias én teammanager Walter Lemmens (Cholover7) van onze iRacing Division.

Een greep uit het mCon iRacing Division wagenpark, rijdend in formatie

Dankzij de handige tips van Pedro en Matias ben je nu een stap dichterbij een eigen simracing carrière. Meer weten?

Lees hier meer over deze esport.

Lees hier hoe je zelf begint met simracen.


Beide rijders begonnen hun simracing carrière op een Logitech G set (een van hen rijdt hier zelfs nog steeds mee na 10 jaar!). Benieuwd wat Logitech G jou te bieden heeft? Bekijk dan hier hun simracing hardware.