Powered by
Registreer

Log in

Registreer

mCon Rocket League met een nieuwe coach!

Het is tijd voor mentale versterking! Ondanks dat ons Rocket League team uitstekende prestaties heeft behaald, willen de mannen de lat toch nog iets hoger gaan leggen. René "Face" Bouma zal vanaf heden de taak als coach op zich gaan nemen. Face is een bekend gezicht in de Rocket League Benelux scene en kan zelf ook aardig een potje spelen, maar zal zich volledig gaan richten op de verbeter punten binnen het team.

Hieronder een interview met Face:

Wie ben je en hoe ben je in de wereld van Rocket League gekomen?
Ik ben René "Face" Bouma. Ik ben een tweede jaars student aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Vroeger toen ik nog klein was ging ik af en toe naar mijn neef toe, Zaptimist, en daar speelden we SupersonicAcrobaticRocketPoweredBattleCars. Dat spel was geweldig en heel leuk om te spelen. Ik heb daarna het spel zelf gekocht en vaak met vrienden gespeeld. Maar goed was ik niet. Ik ging eens online spelen en mensen vlogen in SARPBC en ik snapte er niks van. Toen Rocket League uitkwam heeft een vriend me dat vertelt. Ik heb toen heel veel Rocket League gespeeld en langzaam het spel een plekje in mijn leven gegeven.

Waarom heb je voor een carrière als coach gekozen en niet als speler? 
In het begin van Rocket League had ik de ambitie om één van de beste spelers te worden. Maar langzamerhand kwam ik er achter dat ik dat nooit zou worden. Ik ben een decent speler, een uitstekende Nederlandse speler zelfs. Maar ik zou nooit goed genoeg zijn om internationaal te gaan spelen. Dus zocht ik naar andere dingen die ik kon gaan doen. Ik heb gecast op verschillende evenementen wat ik ook erg leuk vond. Maar een droom van mij is om coach te worden. Ik heb een voetbalteam van jongens tussen 12 en 16 een jaar lang gecoached. Dit was één van de leukste dingen die ik ooit gedaan heb. Nu wil ik gaan kijken of ik dat kan combineren met iets anders wat ik heel erg leuk vind, namelijk gamen!

Wat zijn je doelstellingen als coach voor het team?
Ik denk dat dit team veel potentie heeft. Je hebt Terra met de meest gekke zieke schoten die je maar kunt bedenken. Je hebt Kennyymeister die heel erg solide is in defense en het doel schoonhoudt. En last but not least heb je xkoeckiiej. Hij probeert de passen te geven en de gekke plays met Terra op te zetten. Ik denk dat dit team ver zou kunnen komen. Er zijn meerdere doelstellingen die ik wil behalen. En dat zijn doelstellingen met interne resultaten en doelstellingen met externe resultaten. Intern wil ik het team meer dan een team maken. Ik wil dat ze niet alleen samen spelen omdat ze samen goed zijn, ik wil dat ze samen spelen omdat ze het samen leuk vinden. Ook wil ik een proces van verbetering creëren. Dit proces moet ervoor zorgen dat de ontwikkeling in kaart gebracht wordt om daar op te kunnen reflecteren en voor de toekomst een beter plan te kunnen creëren. Externe doelstelling, Nummer 1 in elk LAN event in Nederland en België, uit de groepstage van Insomnia komen. Uit de groepsfase van Dreamhack komen (als dat weer gehouden wordt). Mogelijk uitgenodigd worden voor Gfinity elite. En natuurlijk RLRS proberen te halen. Het allergrootste einddoel zal natuurlijk RLCS zijn, maar dit ligt nog ver in de toekomst. Dromen mag, maar stap voor stap de ladder op! Veel succes René!

Gepost door Ruva op 04/12/2017

Tags:

Leroy[M]
08/12/17 16:26

Succes bij mCon!!

Je bent niet ingelogd!

Selectie Teams

  • SC2 Selectie
  • HS Selectie
  • Rocket League

Evenementen

za

16-12-2017

Kayzr League Finals

Advertisement