Post thumbnail

Ontmoet het mCon iRacing duo Rik Kardol & Tom Salminen

Geschreven door Joël Koman - 8 april 2021

De Virtual Racing School Endurance Series, European Endurance Series en BMW Sim Cup; deze 3 uitdagende competities vonden gelijktijdig plaats in één weekend en de mCon iRacing Division heeft hierin opnieuw de nodige podiumposities weten te bemachtigen. Als volgt vond de 12-uurs multiclass endurance op Sebring plaats waar een aanzienlijk deel van de iRacing Division zich in de GT3-, GTE- en LMP-klassen van zijn beste kant liet zien. Nog maar net bijgekomen van deze zenuwslopende weekenden en vlak voordat de 12-uurs endurance op Spa-Francorchamps alweer van start gaat, spreken wij ditmaal Rik Kardol & Tom Salminen van de mCon iRacing Division.

#1. Vertel eens over het verloop van je simracing carrière.

Rik;

“Ik rijd nu ongeveer vier maanden in iRacing en simracing in het algemeen doe ik inmiddels ongeveer tien jaar, denk ik. Ik begon toen ik nog heel klein was, acht jaar oud, geloof ik. Maar dat waren gewoon arcade-racegames zoals Colin McRae rally en F1 Challenge. Toen stapte ik in 2010 over naar Live For Speed, mijn eerste échte sim, wat ik nog steeds speel naast iRacing. Sinds 2010 maak ik deel uit van het [Team Rocky Racing] team. Ik ben sindsdien lid geworden van verschillende teams, tot voor kort toen ik werd teruggevraagd door onze teammanager Walter om bij hen terug te komen en het mCon simracing-team te vormen. Dus onze paden kruisten elkaar uiteindelijk weer. Wat ik ook zou willen toevoegen is dat Walter me echt ontzettend heeft gesteund in simracing. Met Live For Speed herinner ik me dat ik hem geld moest sturen om het voor me te kopen omdat ik te jong was om het zelf te doen, haha. Enige tijd later was mijn computer niet goed genoeg voor iRacing, dus ik heb een extra pc van hem gekregen die ik tot op de dag van vandaag nog steeds gebruik. Hij heeft me echt heel veel geholpen, om eerlijk te zijn.”

Tom;

“Ik denk dat ik sinds mijn zesde of zevenjarige leeftijd begon met simracen op de computer van mijn oom. Het spel heette Rally Trophy. Toen Richard Burns Rally in 2004 uitkwam, bleef ik dat spelen op zijn computer, omdat ik mijn eigen computer nog steeds niet had. Ik geloof dat het 2008 was toen ik mijn eigen computer kreeg en hetzelfde wiel kocht als hij; een Logitech MOMO-wiel. Het is een heel oud wiel, maar het was destijds volgens mij de beste. Ik ben voor twee jaar volledig naar Richard Burn’s Rally overgestapt, maar daar was geen competitie in, dus ik was voornamelijk gewoon aan het oefenen. Natuurlijk had ik ook een PlayStation 2 met Gran Turismo 4, waar opnieuw geen competitie in was en deed dat dus ook voor de lol. In 2011 stapte ik over naar Live For Speed, ik had het demo-account ongeveer twee jaar totdat ik eindelijk de volledige game kocht in 2013. Ik speelde dat een paar jaar, maar nog niet bepaald serieus; ik deed niet mee aan online races, ik had gewoon plezier met mijn vrienden omdat iedereen het spel had. Toen begon ik met rallying in Live For Speed, waar ik het heel goed in deed en zelfs een paar kampioenschappen won tussen 2014 en 2015. Daarna concentreerde ik me niet zozeer [op simracing] tussen 2016 en 2018. Vorig jaar begon ik weer met een paar oude vrienden te rijden in Live For Speed met Team Rocky Racing. Toen vroeg Walter me of ik lid wilde worden van iRacing en ik dacht: “Ja, natuurlijk!” Ik heb drie maanden pauze genomen, maar ik ben weer zo’n zes maanden actief. Ik heb altijd geweldige wedstrijden gehad in het rallyen met vrienden, maar ik was ook geïnteresseerd in normaal asfalt racen. Daar ben ik begin 2020 mee begonnen, dus met slechts een jaar ervaring heb ik nog veel te leren.”

#2. Hoe heb je je setup opgebouwd?

Rik;

“Ik ben begonnen met een Logitech G25 en ik gebruik momenteel een Logitech G923, de nieuwste. Ik heb een Playseat Challenge, de meest eenvoudige optie. Daarop zit mijn stuur bevestigd, met mijn monitor op een tafel voor me. Vóór mijn Playseat had ik mijn wiel ook op mijn tafel gemonteerd, met een gewone bureaustoel. Sindsdien is het een beetje gevorderd, maar het is nog steeds vrij basic.”

Tom;

“Ik heb een zelfgemaakte houten rig met een Logitech G923-wiel en een 40” inch scherm. Deze rig heb ik ongeveer twee maanden geleden gebouwd omdat mijn Logitech G25 op mijn bureau was geplant. Toen ik dit wiel van mCon kreeg was ik natuurlijk erg gelukkig en ik bouwde daarom meteen een houten rig om het echt de moeite waard te maken. Vroeger bewoog mijn stoel de hele tijd, dus dat maakte het moeilijk. Voor een stoel gebruik ik een oude Ford Focus-stoel, omdat ik er toevallig een in mijn garage had rondslingeren.”

#3. Wat zou je aan je huidige setup willen upgraden?

Rik;

“Momenteel heb ik maar één scherm, mijn droom zou zijn om een tiple-screen setup te hebben en een complete rig met een echte professionele stoel, zoals de ‘grote jongens’ hebben. Het ultieme wiel zou een direct-drive wiel zijn, maar die zijn ZO duur, dat is behoorlijk wat om naar te streven. En een goede pc zodat ik iRacing op full settings kan draaien zonder FPS-problemen. Je moet wat hebben om over te dromen, toch?”

Tom;

“Ik zou op een gegeven moment ook graag naar een direct drive-wiel willen gaan en load cell-pedalen. Ik denk niet dat ik zou gaan voor een triple-screen setup, ik zou liever gaan voor een breedbeeldscherm of VR en een betere pc, de beste die op het moment verkrijgbaar is. Als ik oneindig veel geld had, zou ik voor een rig van een fabrikant gaan. Maar deze is eigenlijk best stabiel, ik heb er geen probleem mee.”

#4. Wat vind je dusver van rijden voor de mCon iRacing Division?

Rik;

“Het was een waar genoegen voor mij, ik heb de kans om mijzelf de ladder op te werken. Ik begon natuurlijk als een Rookie, vorig seizoen heb ik inmiddels de Ferrari 488 GT3 Challenge gereden en nu heb ik er net twee endurance races gereden. Het is erg leuk, ik had een paar overwinningen en zelfs een paar podiums, het gaat erg goed! Ik ben momenteel P7 in mijn divisie, wat een redelijk goed resultaat is. Ik speel nog steeds Live For Speed met een aantal van de snelste mensen die er zijn, van wie ik nog kan leren en die kennis kan ik gebruiken om ook over te dragen op iRacing.”

Tom;

“Ik heb er tot nu toe erg van genoten. We hebben heel veel plezier samen en ook veel goede resultaten. Zelfs als je teleurstellingen hebt steunen de andere jongens je nog steeds. Ze zullen me vertellen dat ik mijn hoofd omhoog moet houden en gewoon de volgende keer beter te doen, dat waardeer ik echt. Voor mij was de start moeilijk, omdat ik nooit eerder in iRacing had gereden. Toen ik eraan gewend was, begon ik er veel van te genieten en de resultaten zijn zeker de moeite waard. De anderen hier zijn bijna als een familie voor mij, omdat we zo hecht zijn en ik zo veel met ze praat. Iedereen steunt elkaar, dus het is erg leuk om hier deel van uit te maken. Ik heb het dit seizoen redelijk goed gepresteerd, echter nog steeds één serie om af te maken, een race die ik morgen zal finishen om hopelijk mijn positie te verbeteren. Ik ben momenteel P11 in de VRS GT Sprint Series en ik eindigde P6 in de VRS Endurance Series.”

#5. Aan welk simracing moment denk je nog weleens terug?

Rik;

“Dat is een moeilijke, haha. Daar moet ik voor in mijn geheugengraven. Ik denk dat ik vorig jaar met de Team Rocky Racing Championships mijn eerste overwinning daar had. Dat was een heel goed gevoel dat ik me nog goed herinner. Zowel pole position als de overwinning pakken was een zeer mooie ervaring. Tijdens die race waren er enkele “aliens” * [een veel voorkomende simracing term om een coureur met ongelooflijke vaardigheid en snelheid te beschrijven] zoals we ze noemen, dus dat was een trots moment voor mij. De race die we vanavond hadden is volgens mij ook een van mijn beste ervaringen in iRacing was tot nu toe. Mijn stint ging heel goed, ik had een goed tempo, ook al speelde ik het safe. De laatste race met Pedro ging ook heel goed, behalve de laatste paar ronden toen we een beetje een crash hadden….. We gingen van P9 naar P24 in Top Split omdat een auto vooraan heen en weer slingerde om te proberen te verdedigen, een beetje gek deed ie. Het was niet mijn schuld, maar het viel zeker tegen. Dat zijn momenten die je zo snel mogelijk probeert te vergeten, haha. Maar die zullen je toch bijblijven…..”

Tom;

“Ik denk dat het meest memorabele moment was toen ik in iRacing begon met Team Rocky Racing. Het was tijdens de 24-uurs van Spa-Francorchamps. Ik reed al twee of drie weken in iRacing, dus ik had niet echt hoge verwachtingen, totdat ik plotseling de leiding nam in de tweede ronde. We kwamen aan bij de tweede bocht van de volgende ronde toen mijn pc opeens crashte….. We verloren daarmee een ronde en twee minuten de tijd en ik was echt teleurgesteld. Ik ben grootste deel van de race bezig geweest mijn pc te repareren, wat uiteindelijk lukte. Tegen die tijd hadden we veel werk voor de boeg. Ik heb ook veel memorabele momenten met mCon esports Rotterdam, de meest memorabele moet toch wel de overwinning zijn van de VRS GT3 Endurance met Matthias op Road of America.”

#6. Wat is jouw hoogst behaalde prestatie?

Rik;

“Eens even denken….. Nou, op dit moment leid ik een kampioenschap in Live For Speed, dus dat is zeker wat. Ik sta veertien punten vóór op P2 met nog een ronde te gaan, dus die zit in de pocket. Vorige week had ik een P2 Top-Split in Ferrari GT3 Fixed Setup Challenge, wat best een goed resultaat is. Qua tegenslagen heb ik zeker een aantal stomme momenten gehad, waarvan ik gelukkig kan leren, maar er komt niets bijzonders in me op.”

Tom;

“Natuurlijk moeten de beste momenten de races zijn die je wint, in welke series dan ook. Ik heb er dan ook heel wat gewonnen, maar denk niet dat ik er in het bijzonder zelfs één kan noemen, behalve dan de overwinning op Road of America met Matthias tijdens de VRS GT3 Endurance. Ik denk dat het beste gevoel dat ik hier bij mCon veel krijg, is dat andere mensen je vertellen dat de setup [configuratie] die je voor hen hebt gemaakt echt goed is, DAT is het beste gevoel voor mij. Een ding waar ik erg van heb genoten, was toen ik het wereldrecord behaalde met de historische VW Golf in Glencastle in Dirt Rally 2.0. Er zijn ook tegenslagen voor mij geweest wanneer ik uit de race val terwijl ik zelf niets verkeerd heb gedaan, en er tijd door verlies in de pits. Die momenten zijn het meest frustrerend.”

#7. Met welke (sim)racing coureur zou je weleens de baan willen delen om van te leren?

Rik;

“Ik ben een ‘Dutchie’, dus voor mij is het duidelijk; Max Verstappen natuurlijk! Altijd leuk om hem te ontmoeten. Ik heb er nog geen kans toe gehad, maar ik zou hem graag een keer op de baan willen tegenkomen. Er zijn er twee die ik ken van Live For Speed die volgens mij tot de beste behoren. Een van hen racet nu in de iRacing Porsche e-Cup, Tommy Østgaard, die mijn teamgenoot is geweest in Team Rocky Racing . Ik vond het leuk om tegen hem te racen. De andere moet Sami Litmanen zijn, hij is nog steeds mijn teamgenoot in Live For Speed. Ik weet niet hoe hij het doet, hij is een GOD, haha. Zijn space is op de baan gewoon onaantastbaar voor mij, erg plezierig om tegen te racen. Ik heb Rubens Barichello al op de baan ontmoet, wat leuk was.”

Tom;

“Voorlopig zou dat Sami-Matti Trogen zijn, we reden vroeger samen in Live For Speed toen hij 12 jaar oud was of zoiets. Ik heb hem alles geleerd wat ik toen wist en nu rijdt hij voor [F1 esports ] Williams Racing. Dat ging best goed voor hem, dus ik zou graag nog een keer met hem willen rijden. Waarschijnlijk krijg ik ooit nog weleens de kans om met hem in iRacing te rijden.”

#8. Hoe vullen jullie elkaar aan om zo’n goed racing duo te vormen?

Rik;

“Voor alle duidelijkheid, ik heb tot nu toe niet veel endurance races gereden, dus dat is misschien de reden waarom we nog niet veel samen hebben gereden. Wat ik echter fijn vind aan Tom is dat hij vrij ontspannen is op de teamradio, wat vertrouwen wekt. Hij geeft goede informatie over andere auto’s en over wat hij moet doen. Ik hou ook van zijn Finse mentaliteit, zoals ik dat ook ervaar met mijn andere [Live For Speed] team, hij is straight-to-the-point en gaat er gewoon voor. Tom is altijd een heel nette rijder, “keeps his nose clean”, om het maar zo te zeggen. Ik ben niet bepaald een expert op het gebied van [configuratie] setups in iRacing, in Live For Speed begin het onder de knie te krijgen met een aantal auto’s en won er een paar races mee. Daarentegen zijn Tom’s setups zelfs nog stabieler dan die waarvoor je betaalt. Leuk feitje: ik lees nu een boek met de titel ‘Ultimate Speed Secrets’ van rijcoach Ross Bentley om een beetje beter te begrijpen hoe de auto reageert op verschillende aanpassingen en hoe je een snellere en consistentere coureur wordt. Het heeft qua inhoud veel gemeen met iRacing, zoals hoe de auto zich gedraagt wanneer je abrupte stuurbewegingen maakt, dus het vertelt je hoe je ‘smooth’ kunt rijden. Zo ook allerlei kleine dingetjes waar je zelf nooit aan zou denken. Het zou mijn vaardigheden daardoor in de toekomst zomaar eens kunnen verbeteren.”

Tom;

“Ik mag Rik graag omdat hij nooit een stomme actie uitvoert op de baan. Sommige mensen pushen teveel, zoals sommige mensen die ik ken van Live for Speed en sommige mensen zijn juist te safe. Precies die gulden middenweg; hij is snel en consistent en weet hoe hij de auto veilig moet houden. Hij kan een agressieve rijder zijn en mensen inhalen wanneer dat nodig is, maar als dat niet het geval is weet hij waar nodig achter te blijven. Toen ik net begon, begreep ik niets van de setup-physics. Ik ben een automonteur in het echte leven, dus ik wilde leren hoe dit werkt en hoe het zich verhoudt tot het echte werk. In het begin verliep dit vreselijk, echter stopte ik niet met proberen en Elgar en ik kregen eerder dit seizoen een geweldige setup in Donington Park, waar we finishten op P2 of P3, ik weet het niet meer zeker. Door het gevoel dat ik kreeg toen Elgar zei dat deze setup écht goed was wist ik dat ik meer moest doen. Ik heb ook onze setup voor vandaag gemaakt en we finishten op P3. Het was een klein beetje onstabiel, maar erg snel en er waren geen plotselinge bewegingen. Ik vind het leuk om mijn eigen setup te doen om een betere kans te hebben op de race. Graag bepaal ik ook de racestrategie en het plan terwijl we rijden. Ik hou er niet van om de baas te zijn of zo, maar meestal neem ik deze rol op me en mensen geloven in mij. Vandaag heeft het zijn vruchten afgeworpen; ik besloot in de laatste pitstop niet van banden te wisselen en daardoor kregen we P3.”

#9. Wat zijn jullie mCars en waarom presteer je hier zo goed in?

Rik;

“Toen ik overstapte naar de Ferrari 488 GT3, maakte dat een wereld van verschil voor mij en ik geniet ervan. Nu heb ik twee races gereden met de Audi R8, samen zijn dit mijn favorieten. Beiden hebben een goed geluid. De Audi is een beetje competitiever, heeft een fijne handling. Ik voel het rijgedrag bij elke race goed aan en blijf er mijn rondetijden voortdurend mee verbeteren.”

Tom;

“Mijn favoriete auto in de game is de Audi R8 GT3. Ik heb erg vaak gewonnen en zoveel podiumplaatsen behaald met die auto. Ik hou ook van de BMW M4 GT3, de Mercedes AMG GT3 en ook de Mclaren MP4-12C GT3. Eigenlijk hou ik van bijna elke GT3-auto in de game. Ik kan mezelf meestal heel snel aanpassen aan andere auto’s.”

#10. Deel met ons eens je favoriete circuit(s).

Rik;

“Ik geniet van de circuits die in de Formule 1 worden gebruikt, omdat ik een grote fan ben van de F1. Ik keek er eigenlijk al naar gekeken sinds mijn geboorte. Als ik race op een circuit als Imola of Suzuka, zoals we vanavond deden, kom ik goed op vaart omdat ik het als het ware met mijn ogen dicht kan rijden na zoveel races daar te hebben gezien, dat is wat ik er zo leuk aan vindt. Mijn favoriete circuit aller tijden moet Spa-Francorchamps zijn, ik ben er twee keer geweest om de F1 Grand Prix te zien. Met Eau Rouge, Radial en al deze bochten is het gewoon det beste voor mij. Ik zou het leuk vinden om die in het echt te rijden, evenals Bathhurst, hoewel het behoorlijk gevaarlijk is om die berg op te gaan enzo. Als ik dat zou ervaren, zou ik sowieso kippenvel krijgen. En de baan uit mijn thuisland natuurlijk; Zandvoort.”

Tom;

“Mijn favoriete baan is natuurlijk de Nürburgring Nordschleife, ik ken deze bijna perfect. Hier ben ik vrij snel en voel me zelfverzekerd. Voor mij geloof ik dat ik het beste ben op straatcircuits, die echt hobbelig zijn met een veel hoogteverschillen enzo.”

#11. Waar streef je naar om ooit te bereiken?

Rik;

“Momenteel doe ik mee aan een huurkart kampioenschap, dus een beetje een real-life droom. Mijn levensdoel is natuurlijk altijd geweest om te racen in het echte leven. Maar dat is voor nu een beetje buiten mijn bereik, op dit moment heb je ook VEEL sponsors nodig. Mijn doel bij simracing is voorlopig om mee te doen aan de Porsche e-Cup. Dat is naar mijn mening het hoogst mogelijke punt dat je kunt bereiken in iRacing. Als ik meer ervaring kan opdoen en het me lukt om die auto te bemachtigen, zal ik op een dag mogen aansluiten bij de besten van de besten in iRacing.”

Tom;

“Mijn droom is altijd geweest om in het echte leven een rally te rijden en ik ben eigenlijk al mijn eigen rallyauto aan het bouwen; een Stock 1.600cc. Dit is de eerste stap in de rallysport hier in Finland. Ook in die klasse kun je behoorlijk hoog gaan, er is een speciaal Fins kampioenschap voor. De auto’s hebben een rolkooi, maar de motor en versnellingsbak zijn standaard. In principe wordt bijna alles stock gehouden, dus het draait allemaal om de coureur en niet om de auto. Voor nu is het van belang om geld en sponsoren binnen te halen, dan kan ik uiteindelijk mijn droom waarmaken. Natuurlijk zijn er nog veel meer dromen, zoals in principe ALLES racen, haha. Maar ik wil het liefst rallyen. Ik spaar er geld voor en hopelijk zal ik hiertoe in de nabije toekomst in staat zijn en hoef ik geen jaren te wachten.”

#12. Wat zou je willen delen met simracers aan de start van hun carrière?

Rik;

“Ik zou beginnen met het kiezen van een spel dat je leuk vind en een wiel mét force feedback en 900 graden besturing. De Logitech G25 deed mij altijd goed in zijn tijd. Logitech G heb ik mijn hele leven gebruikt, daar kun je nooit fout mee gaan; betrouwbaar en werkt altijd perfect voor mij. Kies iets dat niet te duur is en prima binnen je budget past. Richt je bij het begin erop het calm en clean te houden. Doe wat onderzoek wanneer je op een nieuw circuit komt, dus probeer een paar racelijnen van de pro’s. Kijk anders naar anderen in een online lobby. “Waar remmen ze, hoe gaan ze een hoek in en uit; als je dat gaat begrijpen, win je veel tijd. Probeer uiteindelijk vooral plezier te hebben!”

Tom;

“Ik zou iets in dezelfde trant zeggen als Rik. Kies een spel dat je leuk vindt of waarvan je gehoord hebt dat het goed is of nog belangrijker; kies een spel dat je vrienden die ook van simracing houden ook spelen, want dat maakt het veel leuker als je echt mensen hebt die je kent, kunt vertrouwen en tegen wie je kan praten in dezelfde game. Bevestig vooral ook niet je stuur aan je tafel. Als je dat tóch doet, neem dan een stoel die niet beweegt, want als simracing nieuw voor je is, kan dit echt frustrerend zijn. Voor hardware zou ik zonder twijfel voor Logitech G kiezen, want die zijn de beste in hun prijsklasse.”

Niet alleen hebben wij aan dit zeer uitdagende weekend met wel drie vermengde competities prachtposities overgehouden, ook nemen wij als gevolg van zijn bijdrage nieuwe recruit Koen Lagerwaard als rijder in ons Academy team op. Na een zogeheten “trial by fire” was de beslissing om hem hem te rekruteren als nieuw talent vanzelfsprekend. Ook hem kan je verwachten te ontmoeten in een van de aankomende interviews. De 12-uurs endurance op Spa-Francorchamps komt eraan, waarin de mCon iRacing Division opnieuw de victorie tegemoet zal gaan!

Met speciaal dank aan coureurs Rik en Tom én teammanager Walter Lemmens (Cholover7) van onze iRacing Division.

Zwart/Oranje aan kop in de Ferrari 488 GT3

Wellicht hebben we je nieuwsgierig gemaakt naar deze esport. Gelukkig heeft mCon precies wat je nodig hebt. Meer weten?

Lees hier meer over deze esport.

Lees hier hoe je zelf begint met simracen.


Logitech G als sponsor hebben komt met de nodige extraatjes en beide rijders zijn inmiddels zeer tevreden over de setup die zij hebben mogen ontvangen;

De Logitech G25 deed mij altijd goed in zijn tijd. Logitech G heb ik mijn hele leven gebruikt, daar kun je nooit fout mee gaan; betrouwbaar en werkt altijd perfect voor mij. ”~Rik

“Toen ik dit wiel [Logitech G923] van mCon kreeg was ik natuurlijk erg gelukkig en ik bouwde daarom meteen een houten rig om het echt de moeite waard te maken. (…..) Voor hardware zou ik zonder twijfel voor Logitech G kiezen, want die zijn de beste in hun prijsklasse. ”~Tom

Benieuwd wat Logitech G jou te bieden heeft? Bekijk dan hier hun simracing hardware.