Post thumbnail

Grafisch Lyceum Rotterdam opent Esports Space!

Geschreven door Senthea - 7 oktober 2021

Van dinsdag 7 t/m vrijdag 10 september was de opening van de Esports Space op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Dit is een project van het Grafisch Lyceum Rotterdam om esports meer te betrekken in het onderwijs.

Dinsdag 7 september

Op de eerste dag was de grote opening met de genodigde gasten, als eerste werd er een mooie presentatie gegeven. Deze presentatie werd gegeven door Rob Hoogstraaten, voorzitter College van Bestuur en Ruben Been, projectleider Esports Space.

Het hele traject van de bouw van de Esports Space werd behandeld, maar ook waarom esports in het onderwijs zo belangrijk is. Vervolgens hielp League of Legends speler Febiven bij deze opening door wat te vertellen over zijn ervaring in de esports. Na de presentaties werd er overgeschakeld naar de ruimte zelf, waar de grote opening was van de ruimte zelf door middel van een doek te laten vallen.

Cosplayers Sakuraflor & Satiella

Na de grote opening was er als eerste een moment voor de gasten om te netwerken met een kopje koffie. Later waren er nog activiteiten zoals de ruimte zelf bezoeken, presentatie bekijken over de Esports Tour, dit presenteerde Zoe van Lokven en er was een iPool tafel waar gebruik van kon worden. Gasten konden met 2 cosplayers op de foto en er was een livestream van League of Legends met onze speler Robba.

League of Legends speler Robba

Na het openingsprogramma konden studenten in hun pauze of tussenuren gamen, dit was free to play.

In de avond werd er een League of Legends toernooi gehouden in de Esport Space, waarbij mensen zich al eerder voor hadden opgegeven. Dit was ook live te volgen op Twitch. De winnaars van het League of Legends toernooi zijn het Erasmus Esports Weekday Warriors!

Woensdag 8 & donderdag 9 september

Deze dagen was er geen hele opening. In de middag konden studenten weer terecht voor free to play gamen in de Esports Space. Op Woensdag werd er gestreamt door streamer Ramses, Super Smash Bros. Ultimate werd er gespeelt. En op Donderdag werd er Rocket League gestreamt door streamer Juicy.

mChair in de Esports Space

Maar in de avonden werden er weer toernooien gespeeld. In de Esports space. Op Woensdagavond was er een Super Smash Bros. Ultimate toernooi die gewonnen is door Azrael. En op Donderdagavond was er een Rocket League toernooi.

Vrijdag 10 september

Net zoals op Dinsdag, was er vandaag ook een opening met presentatie en het doek viel weer om de Esport Space te openen. Maar deze keer was de opening open voor iedereen.

Na de presentatie was er weer een moment om te netwerken. Daarna konden de gasten weer de Esports Space zelf in, presentatie over de Esports Tour bijwonen of naar de iPool tafel gaan.

Daarna konden Studenten weer terecht voor free to play in de Esports Space.

In de avond was het laatste toernooi van de Esports Space openingsweek, dit was een Fifa toernooi.

Toekomst

De Esports Space gaat gebruikt worden voor verschillende toernooien, voor onderandere lessen op het Grafisch Lyceum Rotterdam en studenten kunnen in de toekomst op bepaalde momenten een plekje reserveren om free to play te gamen.


Dank aan iedereen die een kijkje heeft genomen tijdens de grote opening van de Esports Space. Wil je meer informatie over de Esports Space, neem dan een kijkje op de website van het Grafisch Lyceum Rotterdam.