Post thumbnail

Nintendo heeft een handvol spellen opgesteld voor de Switch terwijl we de tweede helft van 2022 ingaan. Met voor ons als hoogtepunt Pokémon Scarlet and Violet. Wij brengen je graag een update over deze games.

Verwachting 

Dit keer speelt het verhaal zich af in een uitgestrekte en een gloednieuwe regio, die schijnbaar geïnspireerd is op het land Spanje. In tegenstelling tot de vorige game Pokémon Legends: Arceus, is de regio van Scarlet en Violet de eerste echte open wereld in de geschiedenis van de serie. Zoals de officiële website van de game beschrijft: “Verschillende steden gaan naadloos over in de wildernis zonder grenzen. Je zult de Pokémon van deze regio in de lucht, in de zeeën, in de bossen, op straat kunnen zien. Overal!”

Nieuwe Pokémon

Naast veel bekende Pokémon uit eerdere games, zullen deze games een verscheidenheid aan gloednieuwe Pokémon bevatten. De onthullende trailer van de game toonde de drie partner-Pokémon (dit zijn Pokémons waaruit spelers zullen kiezen wanneer ze aan het avontuur beginnen). Bovendien bood de video een eerste blik op de legendarische cover-Pokémon van elke game: Koraidon (Pokemon Scarlet) en Miraidon (Pokemon Violet).

Multiplayer

Net als eerdere games in de serie, laat deze game je contact maken met andere spelers. Om samen Pokémons te ruilen of samen te vechten tegen andere spelers. Naast deze basisfuncties, laten de nieuwe titels je ook de regio verkennen samen met maximaal drie andere spelers. De trailer van juni bood een glimp van multiplayer-verkenning, waaronder vier spelers die elkaar ontmoeten en samen op avontuur gaan in dezelfde wereld.