Post thumbnail

Eerder hadden wij het genoegen om de Pro X Wireless koptelefoon te reviewen, ditmaal komt de Superlight muis aan bod. Zoals je van Logitech G kunt verwachten komt ook hun gaming muis in een stilistisch doosje met een ‘straight to the point’ design, waarop de nauwe relatie tussen de Pro X-serie en professioneel esports duidelijk zichtbaar is. Het enige wat hieraan ontbreekt is het mCon-logo, maar dit is Logitech G dankzij onze fantastische samenwerking compleet vergeven.

Unboxing

Dat wil echter niet zeggen dat wij hun nieuwste aanvulling niet hevig op de proef zullen stellen. Hun motto belooft een hoop waar te maken; “Zero Doubt, Zero Fear, Zero Limits, Zero Obstacles, Zero Opposition”. Met deze filosofie in gedachten streefden zij ernaar een zo licht mogelijke muis te maken, zonder compromissen te sluiten.

De opening van de verpakking onthult naar verwachting zonder verdere poespas de Pro X Superlight. We reviewen hier de zwarte variant, ook is deze verkrijgbaar is wit en grijs. Op een paar handige rubber grip stickers, een microvezel doekje, een extra puck voor minder weerstand en een optionele kabel bevat het doosje geen verdere accessoires. Onthoud dat dit een reguliere Micro-USB aansluiting betreft, geen USB-C.

Het doosje toont een aantal opvallende features; Lightspeed, Hero, Powerplay en Superlight. Dit alles komt erop neer dat de Pro X Superlight zoals de naam doet vermoeden volledig gericht is op het bieden van een soepele gebruiksbeleving om intense gaming sessies te verlichten. Verwacht bij deze lichtgewicht gaming muis dan ook geen uitbundige, overdadige features en accessoires, maar een simpel, strak design om urenlang moeiteloos gebruik te bieden.

Eerste indruk

Vanaf het moment dat ik de muis uit de verpakking verwijder en in de hand neem maakt deze zijn naam duidelijk waar. Direct valt op dat Logitech G erop uit was een vederlicht stukje hardware te creëren, welke 25 % lichter is dan de Pro Wireless. Vergeleken zijn voorganger is bijna 20 gram van het interne gewicht afgeschaafd en weegt in totaal nu minder dan 63 gram. Ondanks dat de muis het nodige gewicht heeft verloren voelt deze qua structureel nog steeds stevig.

Ook in het design zie je een gerichte focus op een lichtgewicht gaming muis terug. De features en button-layout zijn minimalistisch en het muiswiel is vederlicht. De muis ligt fijn in de hand met alle knoppen binnen bereik. In sommige gevallen is “less” inderdaad “more” en zo simpel als de vorm is, zo ergonomisch past de muis naar iedere hand. Des te indrukwekkender dat ze zo’n gewichtsverlies hebben weten te bereiken, zonder af te doen aan de het exterieur, deze is zonder enige gaten in het oppervlak volledig smooth.

Prestaties

Naast het bieden van een heerlijk gemakkelijk gebruik tijdens langdurige gaming sessies, garandeert de Pro X Superlight razendsnelle, precieze muisbewegingen. Het gewicht is echter niet alleen een eigenschap die voorkomt je pols bij langdurig gebruik te vermoeien, ook draagt het bij aan hoe accuraat je in-game acties zijn. Waar je met de wat zwaardere muizen weleens je doel overschiet, zorgt deze ervoor dat je continu razendsnel on-target bent, wat wij uiteraard doortastend hebben getest.

De bijzonder hoge DPI-range van 100 tot en met 25.600 onderstreept het streven van Logitech G naar een high-precision muis en is naar voorkeur af te stellen met stappen van 50. Goed om te weten is dat de muis geen DPI-knop heeft. Alle aanpassingen aan de DPI kunnen worden gedaan in de G HUB software. Dankzij de LIGHTSPEED draadloze verbinding kan je vertrouwen op zorgeloos hoogwaardige connectiviteit. Met behulp van de Hero 25K-sensor ben je verzekerd van een directe respons tussen jouw input en de game.

Tijdens het testen ondervonden wij geen enkele lag en hiermee gaf de Pro X Superlight een betrouwbare indruk. Ook qua battery-life ben je naar schatting voorzien van gemiddeld 70 uur gebruik. Wanneer deze uiteindelijk opraakt zorgt de Powerplay draadloze oplader ervoor dat je binnen no-time back in the game bent. Tenslotte glijdt de muis vanwege de spekgladde PFTE onderzijde vloeiend en ononderbroken over menig muismat.

Conclusie

Het doel om met deze muis een superlichte variant van hun vorige model te ontwikkelen heeft Logitech G recht in de roos geschoten. Als geen ander weet de Pro X Superlight gewicht tot het uiterste te reduceren zonder af te doen aan de baanbrekende prestaties die wij over de jaren van Logitech G zijn gewend. Hun filosofie werd werkelijkheid en dat bovendien met ‘zero compromise’ ten opzichte van zijn voorganger. “Zero Doubt, Zero Fear, Zero Limits, Zero Obstacles, Zero Opposition”? Jazeker!

Logitech G840 XL mousepad

Wanneer je dan toch besluit over te gaan op de nieuwe muis van Logitech G verdient deze natuurlijk ook een nieuwe muismat. Om te zeggen dat zij groots uitpakten is een understatement. Net als bij hun nieuwe muis streefde Logitech G overduidelijk weer naar gebruiksgemak zonder beperkingen en zij slagen hierin opnieuw.

Met een oppervlakte van wel 400 X 900 mm heb je alle bewegingsvrijheid die je maar kunt wensen. Deze XL-muismat heeft qua grootte nog net geen dubbele functie als yoga-mat (een makkelijk gemaakte vergissing die wij je zeker niet kwalijk zouden nemen), wél kan je hier gerust je toetsenbord op plaatsen en alsnog ruimschoots voldoende ruimte hebben voor je muisbewegingen. De dikte van 3 mm zorgt voor een uiterst comfortabele rustvlak voor je pols en de rubberen ondergrond biedt een stabiele ondergrond die verschuiving en verkreuking voorkomen.

Als onderdeel van de G-productline heeft Logitech G uiteraard weer gebruik gemaakt van hun prestatiegerichte mindset om ook hun mousepad hierop af te stemmen. Het gebruikte oppervlaktemateriaal zou zijn gekozen om voor ieder type speler uitkomst te bieden. Of je nu kleine of grote, langzame of snelle muisbewegingen maakt, in de praktijk ervaarden wij inderdaad dat de G840 optimale precisie en consistentie levert.

De G840 is verkrijgbaar in drie verschillende kleurcombinaties; voor zij die hun mousepad willen matchen met de rest van hun gaming setup is zwart met lichtblauwe onderzijde de voor de hand liggende keuze. Daarnaast is er de Shroud-uitvoering, zwart met lichtblauwe details in het design, compleet met Shroud’s logo. Beiden passen perfect bij andere Logitech G Pro X-hardware die je mogelijk al in huis hebt. Tenslotte is er een speciale editie als onderdeel van de ‘K/DA’ gear reeks.

Zelfs aan transport is gedacht en daarom wordt de muis geleverd met koker voor onderweg, wat reizen tussen thuis en evenementen een stuk vergemakkelijkt. All-in-all, een superhandige aanvulling aan je setup. Aan je gaming- of workspace mag deze zeker niet ontbreken. Mocht je al gebruikmaken van Pro X-maakt deze het plaatje compleet. Zo niet, waar wacht je dan nog op?


Ben je toe aan een gaming muis met Zero Opposition? Zoek niet verder, de Logitech G Pro X Superlight Wireless is hier voor je.

Om je gaming- en/of workspace helemaal compleet te maken, is er de Logitech G840 XL muismat.

Een andere aanwinst aan de Pro X- serie checkten wij in onze Logitech G Pro X Wireless review.

Benieuwd wat Logitech G jou verder te bieden heeft? Bekijk dan hier hun assortiment.