Post thumbnail

Gameforce Masters

Zondag 30 september werden de play-offs gespeeld voor de Gameforce Masters in de games CS:GO en Rocket League. 16 teams in beide games hadden zich eerder gekwalificeerd via 4 kleinere qualifiers en streden zondag voor een plek bij de laatste 2. Dit betekende namelijk een finaleplaats live op het grote podium van Gameforce en sowieso een deel van de totale prijzenpot van €25.000,-, naast genoemde games ook verdeeld over Hearthstone en League of Legends.

Rocket League

De middag begon met de qualifier voor Rocket League. Naast mCon waren teams als BRASH, Defusekids, Qbyte, Game Fist en WithMyBoysz! aanwezig om een gooi te doen naar de finaleplaatsen. De eerste 2 ronde werden simpel gewonnen van Sneaky Criminals Academy en RL Gangway, waarna in de halve finale de eerste test kwam. Defusekids, dat dit weekend nog SugarLAN won, was de opponent. Dat onze helden de finaleplaats écht wilde hebben werd deze match duidelijk, met 2x 6-0 en een 2-1 score werd Defusekids resoluut aan de kant gezet. In de plaatsingswedstrijd was BRASH esports inmiddels voor de 3e keer op rij de tegenstander in een grote finale. Na de winstpartijen op FoM 20.1 en The Reality 19 werd BRASH ook dit keer opzij gezet: 1-0, 3-1 en 4-0, volledige wedstrijd hier te zien. Met 1500 euro op zak gaan MikeboyThO. en Justuszzz zaterdag 13 oktober afreizen naar Mechelen, België, om daar live op het grote podium tegen WithMyBoysz! te strijden voor winst in de Gameforce Masters en de bijbehorende prijs van €2500,-.

CS:GO

Tegelijkertijd met de Rocket League qualifier mocht ook ons CS:GO team opdraven in de play-offs van de Gameforce Masters. Hun avontuur begon met een 16-1 overwinning op Blueshell, waarna ook Brussels Guardians aan de kant werd gezet (16-9). Defusekids was de volgende tegenstander en dat zijn niet de minste spelers, afgelopen ESL Benelux, Kayzr League en MijnDomein Masters wonnen ze allemaal. Onze helden gaven echter goed tegenstand en de eerste map werd nipt verloren, 16-14. De tweede map was minder spannend, met een 16-8 verlies stuurde DK ons naar de lower bracket. Geen wedstrijd meer verliezen was de taak die ons te wachten stond en dat 3x op rij. Het begin was goed, Wolololo werd 16-8 opzij geschoven en ook de best of 3 tegen Lamif werd gewonnen (2-1). De finale voor plaatsing werd zo bereikt en daar was Defusekids, dat verrassend de upper bracket final verloor, opnieuw de tegenstander. De eerste map Cache was een prooi voor mCon, 16-12, maar DK maakte gelijk op Inferno, 9-16. De beslissing viel op Train en mCon nam snel de leiding. 5-2, 9-6 bij rust. 11-7.. 13-9.. nog 3 rondes te gaan.. Ja! Met 16-9 wonnen we Train en dus mogen ketchupTeddyluosrevokzealos en rilax zich opmaken voor de finalestrijd op het Gameforce Masters podium. In deze best of 3 is het Waalse mixteam 2HIGH de tegenstander en gaan we proberen beslag te leggen op de hoofdprijs van maarliefst 5000 euro!

Gameforce

Wil jij ons komen aanmoedigen of ons naar voren schreeuwen vanachter je eigen PC? Dat kan uiteraard! Via de Twitch van Gameforce Masters kun je beide finales zien (aanvang Rocket League 10:30 uur, CS:GO 13:00 uur). Wil je ons live in actie zien, koop dan je ticket voor Gameforce via hun website.