Post thumbnail

Finales Gameforce Masters

Zaterdag 13 oktober stonden onze Rocket League en CS:GO teams in de finale van de Gameforce Masters. De finales werden gespeeld op het prachtige en enorme finalepodium op de gamingbeurs Gameforce in de Nekkerhal in het Belgische Mechelen.

De Gameforce Masters stage.

De Gameforce Masters stage.

Prijzengeld

Er lagen voor Benelux maatstaven flinke geldbedragen klaar voor de deelnemende teams:

Rocket League
1. 2.500 EUR
2. 1.500 EUR
3. 500 EUR

Counter-Strike       
1. 5.000 EUR
2. 2.500 EUR
3. 1.500 EUR

Met de kwalificatie voor de finales waren onze teams dus al verzekerd van minimaal 1500 en 2500 euro.

Rocket League

In de Rocket League finale was WithMyBoyzs! (WMB) de tegenstander, voor de gelegenheid ingehuurd door GameFist. Toevallig is WMB aankomende donderdag ook de 1e tegenstander in de Kayzr League waar wij gaan proberen onze titels van seizoen 1 en 2 te verdedigen. Het team bestaat uit Faykow, AztraL en Eversax en dit zijn allen spelers die afzonderlijk van elkaar al veel lieten zien op de Europese Rocket League velden. De kenners gaven aan dat dit een echte 50-50 match zou worden en dat bleek al snel. De 1e game eindige na 5 minuten in 2-2 en overtime was nodig, waar Eversax het 1-0 maakte voor WMB. mCon raakte echter niet van slag. De 2e ronde werd ook overtime en het was ThO. die na een sterke teamaanval de winnende maakte. Ronde 3 werd 2-0 voor mCon, de enige ronde die niet met een verschil van 1 doelpunt eindigde (!). WMB maakte gelijk in ronde 4 en ronde 5 was weer aan ons door een goal van Mikeboy in de laatste 10 seconden.

Mikeboy in opperste concentratie.

Mikeboy in opperste concentratie.

Nog 1 ronde en de winst was voor ons, maar WMB maakte er 3-3 van en forceerde daarmee een allesbeslissende laatste ronde. Het werd snel 0-1, maar Justuszzz maakte ook snel weer gelijk. De game bleef gelijk opgaan, maar met nog 49 seconde te gaan was het Faykow die de winnende maakte voor WMB. Onze mannen hebben hard gestreden en het was een schitterende finale voor de neutrale kijker, maar helaas trokken wij aan het kortste eind.

ThO., Justuszzz, Piatrix en Mikeboy na de finale op stage.

ThO., Justuszzz, Piatrix en Mikeboy na de finale op stage.

Counter-Strike

Ook bij CS:GO stonden we in de finale en de opponent was het Waalse team van Saltyskins. Het strijdveld in ronde 1 was de map Train, een map gekozen door mCon en een map met veel voordeel voor de CT side. mCon maakte daar zeker gebruik van, het begon als CT en liep ver weg van de tegenstander. Pas bij een 10-0 score kwam Saltyskins ook op het scorebord. De sideswap bracht een 13-2 score voor mCon en dus nog 3 rondes te gaan op de moeilijkere T side. Saltyskins kwam zoals verwacht goed terug maar mCon kon notabene in een eco ronde de mapwinst pakken: 16-10. Hoogtepunt van de map: de volledige Deagle Ace van kzealos.

Vlaams talent kzealos speelde een sterke finale.

Vlaams talent kzealos speelde een sterke finale.

Map 2 was de mappick van Saltyskins, Cache. Het leek snel weer de kant van mCon op de gaan met een 2-0 voorsprong, maar daar dacht Saltyskins anders over. Bij de sideswap stond het 11-4 voor de Walen. In de 2e helft konnen zij de voorsprong vasthouden en met een 16-9 overwinning werd de score 1-1 in maps.

De beslissing moest vallen op map 3, Dust2. SaltySkins op T side nam een vroege leiding (4-0), maar we kwamen goed terug en maakte het 6-4 voor ons. De rondes gingen over en weer en we gingen rusten met een 9-6 voorsprong. Het Waalse team draaide de stand echter om en bij 13-15 hadden zij nog 1 ronde nodig voor de winst. Het werd 14-15, maar helaas ook 14-16. Teleurstelling overheersde, maar we hebben er toch een prachtige finale van gemaakt.

Luosrevo en Rilax tijdens een spannende ronde.

Luosrevo en Rilax tijdens een spannende ronde.

Tones 1v1 Rocket League finale

Gelukkig werd er deze dag toch nog een finale gewonnen. ThO. had zich gekwalificeerd voor de Tones 1v1 Rocket League finale en wist daar Team Echo Zulu’s ImpacT met duidelijke cijfers te verslaan: 4-1. Op de waardebon die hij op de foto hieronder in handen heeft staat een bedrag van maarliefst €1500,-!

ThO. wint de 1v1 Rocket League finale bij de Tones stand.

ThO. wint de 1v1 Rocket League finale bij de Tones stand.

Geslaagd evenement

Ondanks de 2 verloren finales spreken wij toch van een geslaagd evenement. De Twitch-stream van Gameforce Masters had op het hoogtepunt bijna 17.000 kijkers en ook onze stand, waar bezoekers van Gameforce League of Legends, Rocket League en CS:GO konden spelen, werd drukbezocht. Gameforce, tot volgend jaar!

De mCon stand op de Gameforce beurs.

De mCon stand op de Gameforce beurs.