Post thumbnail

The Party 16:

Tijdens het paasweekend werd alweer de 16e editie van The Party gehouden. Op dit LAN-evenement, waar ruim 1000 gameliefhebbers samen komen, deed mCon esports mee aan 6 verschillende competities. Hieronder een samenvatting van onze deelnames aan The Party 16.

Rocket League 3v3:

Onze helden van ons Rocket League team hadden voor dit toernooi elke grote LAN-party in de Benelux gewonnen, op 1 na. Je raad het al, The Party. Zij kwamen dan ook maar voor 1 ding: winnen. Na een simpele groepsfase werd doorgestoomd naar de Winners Bracket (WB) finale, maar de trein werd gestopt door Corax (2-4). In de Lower Bracket (LB) finale werd Scavenge voor de 2e keer aan de kant gezet (4-2) en dus was het tijd voor revanche op Corax. Corax begon met een 1-0 voorsprong en het werd een zinderende finale. Bij een 3-3 stand in games stond mCon binnen no-time met 1-4 achter, maar toen was het tijd voor de KennyyMeister-show. Binnen een minuut maakte hij een hattrick waardoor de score weer 4-4 stond. Toen Terra 10 seconden voor tijd de 5-4 binnenschoot ging het publiek uit zijn dak: Winst voor mCon!

KennyyMeister, Terra en xkoeckiiej winnen!

KennyyMeister, Terra en xkoeckiiej winnen!

Rocket League 2v2:

In de 2v2 competitie een soortgelijk verhaal, met deze keer team Power Unlimited dat xkoeckiiej en KennyyMeister naar de LB finale schoot. Ook in deze LB finale werd er gewonnen van Scavenge (3-1), maar in de finale was PU opnieuw de baas: 2-4.

xkoeckiiej en KennyyMeister pakken 2e plaats.

xkoeckiiej en KennyyMeister pakken 2e plaats.

Hearthstone/Gwent:

Bij de Hearthstone competitie haalden 3 van onze spelers de laatste 16. In de bracket was er pech: In de eerste ronde moesten maDe en d3n0r gelijk tegen elkaar en niet veel later was het de beurt aan Narra om tegen maDe te spelen. Narra had echter een goede run in de LB, maar na 3 overwinningen moest hij genoegen nemen met de 4e plaats na verlies tegen Benene. Revanche was er voor d3n0r in de Gwent competitie, ondanks weinig ervaring in deze game behaalde hij daar een mooie 3e plek!

3e plaats voor mCon d3n0r in de Gwent compo.

3e plaats voor mCon d3n0r in de Gwent compo.

League of Legends:

Ons nieuwe League of Legends team kwam zonder kleerscheuren door de groepsfase en ook de 1e ronde van de WB werd gewonnen. In de WB halve finale hadden de heren het lastig tegen Echo Zulu, maar ook deze werd gewonnen (2-1). Tegen New Dynasty werd in de ronde daarna hard gestreden, maar New Dynasty kwam als winnaar uit de bus (2-1). Dit was een klap die het team niet meer te boven kwam. De wedstrijd daarna verloren we van Sector One waardoor de 3e plaats ons resteerde.

mCon LoL wordt 3e op The Party 16.

mCon LoL wordt 3e op The Party 16.

CS:GO:

Namens mCon deed een mixteam bestaande uit veelal oud-mCon spelers mee aan de CS:GO competitie. Onder leiding van veteraan KlitZz werd een zegereeks gestart die pas in de WB final eindigde. Na 1-0 voor te hebben gestaan werd het 2-1 voor tegenstander Get Gaming. In de LB finale werd er met 2-1 gewonnen van JoinTheForce waardoor een rematch tegen Get Gaming op het podium van The Party 16 resteerde. Deze ging echter niet de goede kant op, waardoor mCon op een 2e plaats eindige en €750,- mocht incasseren.

Captain KlitZz houdt de cheque in z'n hand.

Captain KlitZz houdt de cheque in z’n hand.

Conclusie:

Al met al was het een zeer geslaagde LAN voor mCon esports. In slechts 1 competitie waar we aan meededen haalden we geen podium en daar zijn we zeer tevreden mee. Wij bedanken onze partners voor het mogelijk maken van onze deelnames alsmede de organisatie van The Party 16 voor het evenement. Tot de volgende!