Post thumbnail

FoM 20.1

In het weekend van 7, 8 en 9 september waren wij aanwezig op Frag-o-Matic 20.1, kortweg FoM 20.1, een LAN met zo’n 1000 deelnemers in de Oktoberhallen in het Belgische Wieze. Hier speelden wij mee met 4 van onze divisies: Rocket LeagueHearthstone, Overwatch en CS:GO. Hieronder een overzicht van hun prestaties.

Rocket League

In Rocket League waren er 3 verschillende competities: 1v1, 2v2 en de grootste is 3v3.

3v3

Verreweg de belangrijkste competitie in Rocket League is die van 3 tegen 3. In de groepsfase werd er simpel afgerekend met de tegenstanders en ook in de upper bracket waren de heren op stoom. Get Gaming, Game Fist Red en Power Unlimited werden allen met 3-0 aan de kant gezet. In de upper bracket final kwamen wij oude bekenden tegen; het team van xkoeckiiej, Pulse_Terra, Kennyymeister en Koenz speelt inmiddels bij BRASH esports. Dit team heeft 1,5 jaar onder de vlag van mCon gespeeld en bijna alles gewonnen wat er in de Benelux te winnen viel. Onze nieuwe helden MikeboyThO. en Justuszzz waren niet onder de indruk en versloegen BRASH met 3-1. Op naar de grand final! Die werd op zondag gespeeld en opnieuw was BRASH de tegenstander. Ook deze keer waren wij duidelijk beter en met een 4-1 overwinning pakten onze helden op hun eerste LAN samen de 1e plek!

Rocket League wint FoM 20.1!

Rocket League wint FoM 20.1!

2v2

In de 2v2 competitie speelden Mikeboy en ThO. samen en speelde Justuszzz samen met Mittaen van Scavenge. In de kwartfinale was Defusekids de tegenstander van Mike en Thomas, mCon verloor met 2-1 en lag uit het toernooi. Voor Justus was er in de finale kans op revanche op Defusekids, maar ook hier ging DK er met de winst vandoor. Toch een mooie 2e plek voor Justus en Mittaen.

Justuszzz wordt 2e in de 2v2 competitie op FoM 20.1.

Justuszzz wordt 2e in de 2v2 competitie op FoM 20.1.

1v1

De 1v1 competitie zat vol goede spelers, maar na beiden 4 uitdagers te hebben verslagen werd de finale een onderonsje tussen onze Mikeboy en ThO. Thomas liet daarin zien duidelijk de betere te zijn in deze solo modus en verpulverde Mike: 4-0.

ThO. duidelijk de beste in de 1v1 competitie op FoM 20.1.

ThO. duidelijk de beste in de 1v1 competitie op FoM 20.1.

Hearthstone

Veel van onze Hearthstonespelers konden de trip naar FoM helaas niet maken, dus moesten CptnKitty en Bartve de eer van mCon hoog houden. Wij kregen echter al snel een tegenslag te verwerken, Bart zijn decks kwamen niet op gang en hij strandde in de groepsfase tegen Sector One’s Otsuna en BabyBear. Alle hoop was gevestigd op CptnKitty maar ook hij kon het niet waarmaken. Hij strandde in de bracket op plaats 13, na een verlies tegen goede vriend Benene.

CptnKitty en Bartve aan het nadenken op FoM 20.1.

CptnKitty en Bartve aan het nadenken op FoM 20.1.

Overwatch

Normaliter treden wij op Overwatch Benelux events aan met o.a. Brussen, sab en Corn, maar zij zijn hard aan het trainen voor het WK Overwatch waar zij met het Nederlandse team hun opwachting maken. Om toch met deze competitie mee te kunnen doen hebben wij het team van Timarien, die al eerder in het oranje-zwart van mCon speelde, gevraagd om een team samen te stellen. Samen met Voidless, acarigrey, Swalees, lucer en lantze begonnen wij als favoriet aan de competitie en het team maakte dat meer dan waar. Grootste uitdager Team QByte werd zowel in de groepsfase als in de grand final volledig weggespeeld en onze mannen verloren geen enkele map op FoM 20.1. Nogmaals bedankt mannen!

mCon Overwatch met hun prijzen na de winst op FoM 20.1.

mCon Overwatch met hun prijzen na de winst op FoM 20.1.

CS:GO

CounterStrike: Global Offensive is een game die al jarenlang erg groot is in de Benelux en wij zijn hard op zoek naar een vast team om onder onze vlag te strijden. Op FoM 20.1, alsmede The Reality over 2 weken, probe(e)r(d)en funz, nerveH, HighSpeedz, ritchiEE en Paraphernalia te laten zien dat ze dat team kunnen zijn. De groepsfase werd simpel gewonnen, slechts 3 rondes werden er weggegeven. De loting in de bracket zat vervolgens niet mee, in de 2e ronde van de upper bracket moesten de heren na 2 close games het onderspit delven tegen Brussels Guardians. Wij maakten ons op voor een lower bracket run, maar werden verrast door het sterke spel van Bastards.SDS, waardoor de 9e plaats uiteindelijk het eindtstation bleek.

De CS:GO guys in actie.

De CS:GO guys in actie.

Nawoord

Wat ons betreft een geslaagde FoM 20.1! Van de 6 competities waar we in meededen wonnen we er 3 en haalden we 5 podiumplaatsen. Daar zijn wij erg content mee. Uiteraard zullen we over 2 weken op The Reality gaan proberen nog meer podiumplaatsen te behalen. Hier doen wij mee in Rocket League, Hearthstone, CS:GO, Fortnite en Starcraft 2. Tot op The Reality!