Post thumbnail

The Reality 19

In het weekend van 21 t/m 23 september was mCon aanwezig op de LAN The Reality 19 In 5 competities werd meegedaan:  Rocket League, CS:GO, Hearthstone, Starcraft 2 en voor ons een offline primeur, Fortnite. Lees hieronder hoe de teams het deden.

Rocket League

22 teams speelden mee in de Rocket League 3v3 competitie, die begon met een groepsfase. Onze mannen liepen hier simpel doorheen en ook in de eerste rondes van de bracket kenden we weinig problemen. Er werd een game verloren van 3P-esports, maar de finale van de upper bracket alsmede de grand final waren weer vertrouwde wedstrijden. In beide wedstrijden kwamen we namelijk net als op Frag-o-Matic BRASH esports tegen. Zelfs de scores kwamen overeen: 3-1 in de upper bracket final en 4-1 in de grand final. mCon esports wint het Rocket League toernooi op The Reality 19!

Justuszzz, ThO. en Mikeboy voor de The Reality wall.

Justuszzz, ThO. en Mikeboy voor de The Reality wall.

Hearthstone

Met 7 man sterk was mCon Hearthstone aanwezig op The Reality 19, want naast ons vaste team was Darkthorn48 mee als gastspeler. In totaal waren er 40 deelnemers in dit toernooi en met spelers als Patryn, Narra, badajimpom en Joske609 was het deelnemersveld topsterk. In de groepsfase wisten 5 mConners zich bij de top 2 te plaatsen en door te gaan naar de bracket van 16 man. Het was niet Bartve zijn toernooi en ook a4papier werd uitgeschakeld na een rechtstreeks onderonsje met Baxter. In de bracket verloren de meeste mConners vrij snel in de upper bracket, alleen Baxter wist het tot de halve finale te schoppen, waar hij verloor van Joske. Tbird en Darkthorn verloren in de 2e ronde van de lower bracket en werden gedeeld 9e, samen met maDe, die verloor van badajimpom. De latere winnaar was sowieso goed op dreef tegen mConners, want ook Cptnkitty (gedeeld 7e) en Baxter (gedeeld 5e) verloren van hem. De 5e plaats van Baxter was dus de beste positie van een mConner in dit toernooi.

Baxter's wedstrijden in de upper bracket op The Reality 19.

Baxter’s wedstrijden in de upper bracket op The Reality 19.

Fortnite

Op The Reality 19 deden wij voor het eerst offline mee aan een Fortnite toernooi. Het toernooi werd in duo’s gespeeld en een vast Fortnite duo hebben we nog niet gevonden, maar Timoooooh speelt al een tijdje online onder de mCon vlag en mocht het laten zien in dit toernooi met zijn teammaat-voor-dit-toernooi Brisingrz. Na 4 wedstrijden viel hen een 9e plaats ten deel. Uiteraard zijn we hard op zoek naar een vaste duopartner voor Timo. Denk jij iemand te weten of het zelf te zijn, check dan snel onze contactpagina!

CS:GO

Hetzelfde team dat FoM voor ons speelde was ook op The Reality 19 van de partij en het ging ze dit keer een stuk beter af. In de upper bracket werd er in de 2e ronde verloren van Aetas, na een zeer spannende wedstrijd die naar overtime ging op map 3, helaas dus in het nadeel van onze mannen. Daarop volgde echter een mooie lower bracket run met 4 winstpartijen op rij. In de finale van die bracket was Aetas opnieuw de tegenstander en daar kwam dezelfde uitkomst uit, wederom een spannende wedstrijd die op overtime in de laatste map werd beslist. Toch een mooie 3e plaats voor mCon CS:GO!

CS:GO met de cheque van de 3e plaats.

CS:GO met de cheque van de 3e plaats.

Starcraft 2

De Starcraft 2 competitie op The Reality 19 werd georganiseerd door Team Liquids uThermal in samenwerking met de Dutch Starcraft League. Voor mCon deden 4 spelers mee, waaronder de als 1e geplaatste Marsman. Het was echter Riquiz die dit toernooi de aandacht naar zich toe trok. Met o.a. een 3-2 winst op Marsman stootte hij in 1x door naar de upper bracket final, die hij helaas verloor van Agaham. Aan de andere kant van de bracket stuurde Genix fmtc naar de lower bracket, waar hij op een gedeelde 5e plaats eindigde. Gedeeld met Genix, want Marsman was aan een opmars bezig door de lower bracket. 5 overwinningen op rij, waaronder dus tegen Genix en een revanche in de finale op Riquiz, leverde hem een plek op in de grand final tegen Agaham. Agaham nam een 2-0 voorsprong, Marsman kwam schitterend terug tot 2-2, maar werd op de beslissende map verrast en verloor. Felicitaties aan Agaham en wij zullen ons proberen te revancheren tijdens de Dutch Nationals.

Riquiz, Genix en Marsman na hun toernooi op The Reality 19.

Riquiz, Genix en Marsman na hun toernooi op The Reality 19.

Nawoord

In 3 uit 5 competities zijn we in de prijzen gevallen en we kunnen nu al niet wachten op de volgende LAN om nog meer medailles te winnen. Op 9 t/m 11 november zijn wij uiteraard van de partij bij Tweakers Gaming Live. Tot dan!